Кралските завещания никога не се оповестяват публично. Това означава, че

...
Кралските завещания никога не се оповестяват публично. Това означава, че
Коментари Харесай

Принц Уилям наследи 685-годишно имение на стойност 1 млрд. долара

Кралските завети в никакъв случай не се оповестяват обществено. Това значи, че какво ще се случи с огромна част от персоналното благосъстояние на кралицата след гибелта й, ще остане фамилна загадка, споделят от CNN, представени от бТВ.

 

Forbes пресметна предходната година, че персоналното положение на Елизабет II възлиза на 500 млн. $. То включва бижута, сбирка от творби на изкуството, вложения и две резиденции, замъкът Балморал в Шотландия и къщата Сандрингам в Норфолк. Кралицата наследява и двата парцела от татко си, крал Джордж VI.
 
„ Кралските завети са скрити, тъй че в действителност нямаме визия какво има в тях и каква е цената им, и това в никакъв случай не се оповестява обществено “, сподели Лора Кланси, учител по медии в университета Ланкастър и създател на книга за кралските финанси.
 
Но голямата част от благосъстоянието на кралското семейство – общо минимум 18 милиарда паунда (21 милиарда долара) в земя, парцели и вложения в този момент минава по добре утъпкана, вековна пътека към новия монарх, крал Чарлз II и неговия правоприемник.

 

В момента принц Уилям е първи в линията за унаследяване на английския трон.

 

Бъдещият крал наследява частното имение на херцогство Корнуол от татко си. Херцогството има обстойно портфолио от земя и парцели, обхващащи съвсем 140 000 акра, множеството от които в югозападна Англия.
 
Създадено през 1337 година от крал Едуард III, имението коства към 1 милиарда паунда (1,2 милиарда долара), съгласно докладите му за последната финансова година.

 

Приходите от имението се „ употребяват за финансиране на публични, частни и благотворителни действия “ на херцога на Корнуол, се споделя в неговия уеб страница. Сега тази купа се носи от принц Уилям.
 
Досега най-големият дял от благосъстоянието на фамилията, имението Crown Estate, на стойност 16,5 милиарда паунда (19 милиарда долара), в този момент принадлежи на крал Чарлз III като ръководещ монарх. Но според съглашение, датиращо от 1760 година, монархът предава всички облаги от имението на държавното управление в подмяна на част, наречена Суверенен грант.

 

Имението включва големи елементи от парцели в централен Лондон. То има статут на корпорация и се ръководи от основен изпълнителен шеф и шефове без изпълнителни функционалности, назначени от монарха по рекомендация на министър-председателя.
 
През последната финансова година този парцел генерира чиста облага от съвсем 313 млн. паунда (361 млн. долара). От тях Министерството на финансите на Англия заплати на кралицата върховен грант от 86 млн. паунда (100 млн. долара). Това се равнява на 1,29 паунда (1,50 долара) на човек във Англия.
 
По-голямата част от тези пари се изразходват за поддържане на парцелите на кралското семейство и възнаграждение на техния личен състав.
 
Държавният грант нормално е равностоен на 15% от облагите на имението. Но през 2017 година заплащането беше увеличено до 25% за идващото десетилетие, с цел да помогне за заплащането на ремонта на Бъкингамския замък.

 

Крал Чарлз също наследява херцогството Ланкастър, частно имение, датиращо от 1265 година, което е оценено на към 653 млн. паунда (764 млн. долара) съгласно най-новите му доклади. Приходите от неговите вложения покриват формалните разноски, които не са поети от Суверенната безплатна помощ, и оказват помощ за издръжката на други членове на кралското семейство.
 
Въпреки големите суми, монархът и неговият правоприемник са лимитирани в това какъв брой самосточтелно могат да се възползват от положението си.

Кралят може да изразходва Суверенния грант единствено за кралски отговорности. И нито той, нито наследникът му имат право да се възползват от продажбата на активи в своите херцогства. Всички облаги от продажба се реинвестират назад в имението, съгласно обяснение, оповестено от Института за държавното управление.

 

Министерството на финансите на Англия също би трябвало да утвърди всички огромни покупко-продажби с парцели, сподели Института за държавното управление.

И въпреки всичко, за разлика от суверенната безплатна помощ, генерирана от Crown Estate, и двете херцогства са частни източници на благосъстояние, което значи, че техните притежатели не са длъжни да дават никакви детайлности с изключение на отчитането на приходите си, сподели IFG.

 
Миналата година крал Чарлз, тогава херцог на Корнуол, си заплати 21 млн. паунда (25 млн. долара) от имението на Херцогство Корнуол.

Нито принц Уилям, нито крал Чарлз са задължени да заплащат каквато и да е форма на налог върху парцелите си, макар че и двете херцогства непринудено заплащат налог върху приходите от 1993 година, съгласно Института за държавното управление.

 

Този ход пристигна една година откакто кралското семейство беше изправено пред мощни рецензии за проектите си да употребява публични средства за ремонт на замъка Уиндзор, който беше потърпевш от пожар, сподели Кланси.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР