Кралските сватби не са това, което бяха. Ако сега очакваме

...
Кралските сватби не са това, което бяха. Ако сега очакваме
Коментари Харесай

Ужасът от първата брачна нощ: 4 истории по истински случай

Кралските сватби не са това, което бяха. Ако в този момент чакаме с неспокойствие това събитие и се умиляваме от традициите и благите жестове, които младоженците си разменят, истината е, че тези традиции преди време не са били никак умилителни.

Функцията на воала да вземем за пример бил да покрива булката от главата до петите, с цел да внушава, че тя в действителност е чиста и неосквернена. Това може би не е нещо безусловно трагично, само че в доста страни, в които всеобщо се сключвали уредени бракове, воалът имал и друго приложение – той принуждавал младоженеца да се ожени, без да вижда лицето на брачната половинка си. 
 image2_16x9.png ТАРО ХОРОСКОП 2023 за всяка зодия: вижте какво демонстрират картите за новата година! На фокус
Традицията, обвързвана с предаването на булката от бащата, също се приемала напълно безусловно, а шаферките обличали рокли, сходни на тази на булката, за да „ объркат “ злите духове, които желаят да я прокълнат в сватбения ѝ ден.  

Тъй като продължавате да проявявате голямо любопитство по тематиката (да си признаем, ние също) , през днешния ден ще ви разкажем още четири истории, които са толкоз любопитни, колкото и ужасяващи.

Каним ви още веднъж на разходка в историята в нашата изложба.  А в това време можете да си припомните първите три статии тук:
 Ужасът от първата брачна нощ: 4 истории по същински случай (IV част)  Ужасът от първата брачна нощ: 4 истории по същински случай (IV част)  Ужасът от първата брачна нощ: 4 истории по същински случай (IV част)  Ужасът от първата брачна нощ: 4 истории по същински случай (IV част)
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР