Кралица Елизабет Втора разговаря чрез видеоконферентна връзка с ученици, изучаващи

...
Кралица Елизабет Втора разговаря чрез видеоконферентна връзка с ученици, изучаващи
Коментари Харесай

Британската кралица разказа за срещата си с Гагарин

Кралица Елизабет Втора беседва посредством видеоконферентна връзка с възпитаници, учещи Космоса, напомни им какъв брой значимо е завръщането на Земята и им описа за първия човек, пътувал в Космоса - руския космонавт Юрий Гагарин, съобщи Асошиейтед прес.

Кралицата, която кани Гагарин в Бъкингамския замък малко след историческия му полет през 1961 година, беше запитана от децата що за човек е бил той.

" Руснак ", отвърнала тя с усмивк. " Той не говореше британски. Беше обаятелен, допускам, че в действителност е било очарователно да си първият. "

Специалистът по Космоса Маги Адерин-Покок, която беше хазаин на видеосесията, състояла се по случай Седмицата на английската просвета, добави, че несъмнено е било извънредно да си първият човек в Космоса и да не знаеш какво ще се случи. Кралицата се съгласи и добави, че в действителност е доста значимо да можеш да се върнеш на Земята.

Разговорът с учениците от начално учебно заведение " Томас Джонс " в Западен Лондон, се е състоял в сряда, само че за него бе обявено едвам през днешния ден. Изминалата седмица бе тежка за Елизабет Втора, откакто кралското семейство беше разтърсено от обвинявания в расизъм и безчувствие, отправени му от принц Хари и Меган, отбелязва АП. Но макар абсурда кралицата продължи да извършва отговорностите си както нормално, както го прави от десетилетия. Учени от Музея на Космоса в Лондон ѝ описаха за задачата на марсохода на НАСА " Пърсивиърънс " и разискаха находка - части от астероид, открита през седмицата в Англия.

Групата подари на кралицата комплект маски с марсохода " Пърсивиърънс ", изпратени от централата на НАСА за кралското семейство. Професор Каролайн Смит от Природонаучния музей изиска едната от маските да бъде дадена на принц Филип, брачна половинка на кралицата, поради дългогодишния му интерес към науката и проучването на Космоса.

Принцът, който е на 99 години, се възвръща в болница в Лондон, откакто беше подложен на сърдечна процедура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР