Кралица Елизабет II отложи заседание на нейната консултативния си Таен

...
Кралица Елизабет II отложи заседание на нейната консултативния си Таен
Коментари Харесай

Елизабет Втора отложи заседание на своя Таен съвет

Кралица Елизабет II отсрочи съвещание на нейната консултативния си Таен съвет, откакто лекарите я посъветваха да си почине, заяви Бъкингамският замък в сряда. Това се случи ден, откакто тя назначи Лиз Тръс за нов министър председател на Англия.

„ След през целия ден през вчерашния ден Нейно Величество одобри съвета на лекарите да си почине този следобяд “, се споделя в изказване на двореца. „ Това значи, че срещата на Тайния съвет, която трябваше да се състои довечера, ще бъде отсрочена “. 96-годишната кралица, която сега е в обичайна си лятна резиденция в Балморал в Шотландските планини, е преследван от проблеми с ходенето и стоенето от предходната година, което я принуди да анулира поредност от обществени задължения. Страховете от експлоадиране на това, което кралските чиновници назовават „ епизодични проблеми с придвижването “ , ѝ попречиха да се върне в Лондон, с цел да одобри оставката на напускащия водач Борис Джонсън и да назначи Тръс във вторник.

Конституционната гала по " целуване на ръка " нормално се организира в Бъкингамския замък в Лондон. Сега тя за пръв се път организира отвън Лондон от 1952 година, когато Уинстън Чърчил се срещна с новата кралица на летище Хийтроу след гибелта на татко ѝ Джордж VI. Срещите на Тайния съвет, тип кралски съвещателен орган, датиращ от стотици години и включващ стотици членове, в това число религиозни и политически водачи, нормално се организират ежемесечно. Планираното за сряда виртуално събитие щеше да покаже по какъв начин Тръс поставя клетва, дружно с министри от кабинета.

Миналата седмица най-дълго управлявалият английски монарх пропусна спортното събитието Highland Games, обичайно връхна точка на нейната почивка в Шотландия. Последните анулирания на събития с нейно присъединяване съживят опасенията за здравето на Елизабет Втора. Тя понижи публичните задължения от предишния октомври след безпланов престой в болница поради неразкрито заболяване . Тя също беше наранена от припадък на COVID-19 по-рано тази година, който съгласно нея я е направил „ изтощена “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР