Кралица Елизабет II – жената, която носи короната на Обединеното

...
Кралица Елизабет II – жената, която носи короната на Обединеното
Коментари Харесай

Истории зад датата: Интересни събития, свързани с 4 март

Кралица Елизабет II – дамата, която носи короната на Обединеното кралство към този момент 69 години и грее от формалните парични единици на десетки страни има забавни умения, добити в предишното. Сред тях - конната езда, която практикува и в този момент, колекционирането на пощенски марки – занимание, което й носи солидни доходи от над 100 млн. паунда.

Без финансови дивиденти, само че пък със съществени благосклонности поглеждаме към 1945 година и датата 4 март, на която тогавашната принцеса на Англия Елизабет стартира работа в армията като водач. На това му се споделя същинска жена – еднообразно уверена и в грациозен пъстър тоалет, и в строга зелена униформа.

Освен да ръководи огромните машини, Елизабет може да ги ремонтира и познава добре тяхното устройство. Освен всичко кралицата владее и други мъжки занимания – може да стреля с револвер и автомат. От Втората международна война на Елизабет не й се налагало да кара във военна конюнктура, само че пък е деен водач, който по закон няма потребност от брошура.

А в този момент потапяне в славните 60-те години, минали под знака на рок музиката и появяването на значими реализатори като Ролинг Стоунс, Пинк Флойд, Ерик Клептън, Дорс, Джими Хендрикс и несъмнено Бийтълс. Прицелваме се в 1966 година, която на 4 март едно гръмко изявление разпалва света.

Вокалистът на ливърпулската сензация Джон Ленън провокира християнският свят със самонадеяни изказвания, че " Бийтълс са по-известни и от Исус Христос ". Реакциите са мигновени и жестоки. Това става може би косвена причина великата четворка да прекрати концертната си активност, а съгласно анализатори и мотив за убийството на Ленън от Марк Чапман. Почти половин век по-късно Ватиканът прости посмъртно на Ленън за изявлението, наричайки го " похвала на младеж, сдобил се с непредвидена популярност ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР