Кралица Елизабет II излезе на балкона на Бъкингамския дворец като

...
Кралица Елизабет II излезе на балкона на Бъкингамския дворец като
Коментари Харесай

Стартира кралският юбилей: Елизабет II на балкона в Бъкингам

Кралица Елизабет II излезе на балкона на Бъкингамския замък като част от формалното честване на нейния платинен празник. Елизабет наблюдаваше по какъв начин бойците се връщат от публична гала, наречена „ Цветен привет “ с членовете на фамилията си. Британските таблоиди обаче едвам дочакаха да оповестят за " злословия " и забавни вътрешни детайлности.

Към кралицата на известния балкон на Бъкингамския замък в началото се причислиха братовчед й принц Едуард, херцог на Кент, оповестява Би Би Си, добавяйки, че по-късно към тях са се включили висши членове на кралското семейство - принц Чарлз и брачната половинка му Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън, принц Едуард и брачната половинка му Софи, както и дъщерята на кралицата, принцеса Ан.

Елизабет II носеше брошка и синя композиция от облекла на Анджела Кели, която беше употребена и в формалния портрет, изработен по случай юбилея. Десетки хиляди жители я поздравиха с възторг и овации, което я накара да възкликне в един миг: „ Невероятно! “.

15 изтребителя Typhoon " изписаха " цифрата 70, с цел да отбележат платинения празник на кралицата.

Тя с възторг наблюдаваше полета и от самото начало се усмихваше и махаше на събралите се жители. Изглежда обаче най-интересното на тържеството беше нейният правнук принц Луи, който въодушевено размахваше самолети. Докато всички гледаха към небето, дребният принц в един миг стана прекомерно гръмък, като внезапно си запуши ушите и стартира да вика. Този миг беше записан от голям брой камери, тъй че обиколи света.

Принц Хари и Меган Маркъл, които пристигнаха от Калифорния с децата си, не бяха на балкона, нито синът на кралицата, принц Андрю. Меган и Хари обаче бяха снимани на прозореца на двореца да беседват със фамилията и да се мотаят с децата.

Това е първият път от две години, когато те са измежду съвсем всичките членове на кралското семейство. Те бяха съпроводени във Англия от децата им Арчи и Лилибет, които най-сетне се срещнаха с братовчедите си Джордж, Шарлот и Луи. Лилибет в никакъв случай не е била във Англия, тъй че за първи път се срещна с бащината страна в фамилията.

Много международни водачи поздравиха кралица Елизабет за нейния празник. Юбилеят се отбелязва с четиридневен празничен уикенд.

Честването на царуването на Елизабет включва работа в катедралата „ Свети Павел “ в Лондон в петък, концерт в Бъкингамския замък в събота и гала, на която ще участват хиляди реализатори от учебни заведения и публични групи от цялата страна в неделя следобяд.

Елизабет, 96-годишната кралица, е най-дълго управлявалият английския монарх и първата, прекарала седем десетилетия на трона. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР