Кралев: Художествената гимнастика е най-успешният ни спорт и очакваме медалиПрез

...
Кралев: Художествената гимнастика е най-успешният ни спорт и очакваме медалиПрез
Коментари Харесай

Кралев: Художествената гимнастика е най-успешният ни спорт и очакваме медали

Кралев: Художествената гимнастика е най-успешният ни спорт и чакаме медали
През последните художествената гимнастика се утвърди като най-успешния ни спорт и от идните спортни събития в България чакаме най-вече триумфи точно там, съобщи спортният министър Красен Кралев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Момичетата непрекъснато се показват на равнище, без значение какви компликации и инциденти ги съпътстват. Знаете, че конкуренцията е доста огромна, само че се представяме чудесно и това не е инцидентно, тъй като имам директни усещания по какъв начин се работи в тази федерация - доста непоколебим режим, желязна дисциплинираност, това е тайната за триумфа. Наистина септември ще бъде един от най-вълнуващите месеци за българския спорт, тъй като не си припомням различен път да е имало толкоз доста значими събития в границите на един месец, съсредоточени в България. Много наши градове ще бъдат домакини, тъй че ще може да се представим доста добре пред задграничните посетители, които ще посетят България - Русе, Варна, Пловдив, София... Волейболният шампионат е доста огромен, един месец продължава. Пловдив пък се утвърди като един от международните центрове по гребни спортове, тъй че се надяваме с построяването на втория гребен канал напълно да вдигнем класата на Пловдив като град, който може да приема конгреси от сходен мащаб. За гимнастиката няма какво да приказваме - там са извънредно доста упованията, само че всички да са здрави, защото най-големият проблем за спортистите са травмите. Аз съм сигурен, че в случай че девойките са здрави, ще могат да зарадват българската аудитория. Призовавам всички наши сънародници да уважат тези събития, да уважат труда на нашите състезатели и да участват, с цел да могат да ги приветстват и поддържат. Всъщност от държанието на българската аудитория, от поддръжката зависи и това до каква степен ще имаме триумф в привличането на други семейства в други спортове идната година", сподели Кралев. Той участва на откриването на неповторима галерия, отдадена на „ Златните девойки “. Освен фрагментите на родната федерация, има и фотографии на Fibank, които са част от благотворителен календар на банката с девойките от националния тим по художествена гимнастика.

Кралев също по този начин призна, че мъчно може да се търси финансова полза от идните спортни събития и най-важната цел е да се даде опция на всички наши сънародници да видят най-големите си звезди онлайн и да може българските деца да видят по какъв начин се състезават актуалните звезди на нашия спорт, с цел да се възпламенят и те. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР