Крал Чарлз Трети участва днес във възпоменателна и благодарствена церемония

...
Крал Чарлз Трети участва днес във възпоменателна и благодарствена церемония
Коментари Харесай

Чарлз III присъства на възпоменателна церемония в чест на Елизабет II


Крал Чарлз Трети взе участие през днешния ден във възпоменателна и благодарствена гала в английския парламент в чест на починалата си майка, кралица, която умря през септември, заяви Българска телеграфна агенция.

В рамките на визитата си монархът се срещна с министър-председателя Риши Сунак и водача на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър, както и с ръководителите на Камарата на общините (долната камара на английския парламент) и Камарата на лордовете (горната камара).

Той откри плоча в памет на починалата кралица в Уестминстърската зала, където през септември към 250 000 души минаха около ковчега ѝ. Мнозина от тях чакаха с часове през нощта на километрична опашка, с цел да отдадат респект. Чарлз участва и на поднасянето на подарък от английските законодатели по случай платинения празник на кралицата, който бе маркиран по-рано тази година преди гибелта ѝ.

Подаръкът представляваше чифт бронзови лампи с хералдическите знаци на Обединеното кралство, които Чарлз включи под възгласите и аплодисментите на депутатите и феновете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР