Крал Чарлз трети и кралицата-консорт споделиха рецептата за френския киш,

...
Крал Чарлз трети и кралицата-консорт споделиха рецептата за френския киш,
Коментари Харесай

Да сготвим по кралски: Вижте рецептата за френския киш, който ще сервират на коронацията на Чарлз III

Крал Чарлз трети и кралицата-консорт споделиха рецептата за френския киш, която те избраха персонално за ядене на така наречен „ огромен обяд “, който ще се сервира на коронацията на монарха.

В формалния Instagram профил на кралското семейство е оповестена видео рецепта, като в нея се отбелязва, че кишът е елементарно пригодим към разнообразни усети и желания. Тяхната рецепта е за киш със спанак, бакла, чедър и естрагон и ни предизвиква да се включим в „ огромния обяд на коронацията “.

Инициативата има за цел да събере съседите и общностите, с цел да отпразнуват коронацията и да споделят другарството, храната и заниманието. В качеството си на патрон кралицата-консорт е участвала на огромни обеди в Обединеното кралство и по света, в това число в Гана и Барбадос, се споделя още в известието на кралското семейство.  

        View this post on Instagram                      

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

А ето я и рецептата за шест порции:

Съставки за тестото:

125 г нормално брашно Щипка сол 25 г студено масло, нарязано на кубчета 25 г свинска мехлем 2 супени лъжици прясно мляко

Може да се употребява и 250 г готово или домашно тесто  

Съставки за пълнежа:

125 мл прясно мляко 175 мл бита сметана  2 приблизително огромни яйца 1 супена лъжица нарязан свеж естрагон, сол и черен пипер  100 г настърган чедър  180 г сварен и леко нарязан спанак  60 г сварена бакла или соя 

Приготовление:

Пресейте брашното и солта в купа; прибавете маслото и маста и разбъркайте сместа с върховете на пръстите си, до момента в който получите пясъчна конструкция, сходна на галета.  Добавете дребното, като сипвате по малко и омесете съставките в тесто. Покрийте и оставете в хладилника за 30-45 минути.  Леко поръсете плота с брашно и разточете тестото на кръг, малко по-голям от горната част на формата и с дебелина към 5 мм.  Постелете тестото във формата, като внимавате да нямате дупки, тъй като сместа може да изтече. Покрийте и оставете за още 30 минути в хладилника. Загрейте фурната до 190°C.  Поставете върху сладкарската форма хартия за готвене, която е устойчива на мазнини и прибавете баклата. Печете в авансово загрята фурна на 190 градуса за 15 минути, преди да отстраните хартията и баклата.  Намалете температурата на фурната на 160°C.  Разбийте млякото, сметаната, яйцата, билките и подправките. Поръсете половината настърган чедър в изпечената основа. Отгоре подредете нарязания спанак, баклата и естрагона. Залейте с течната примес.  Ако е належащо, разбъркайте деликатно сместа, с цел да е несъмнено, че пълнежът е отмерено разпределен, само че внимавайте да не повредите тестото.  Поръсете с останалия чедър. Печете на 160 градуса за 20-25 минути, до момента в който тестото стане готово и леко златисто. 

Добър вкус!

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР