Крал Чарлз, синовете му Уилям и Хари и други висши

...
Крал Чарлз, синовете му Уилям и Хари и други висши
Коментари Харесай

Управлението на кралица Елизабет II в числа

Крал Чарлз, синовете му Уилям и Хари и други висши членове на кралското семейство се причислиха към тържествено шествие зад ковчега на кралица Елизабет II през тихите улици на Лондон в понеделник, след държавното заравяне с несравнима помпозност в Уестминстърското абатство.

Стотици хиляди хора се събраха в центъра на Лондон, с цел да станат очевидци на гала, на която участваха водачи и кралски особи от целия свят – отговарящ завършек на най-дълго управлявалия английски монарх, който завоюва необятно почитание през 70 години на трона.

Reuters показва няколко цифри, които разкриват отчасти метода на ръководство на починалата английска кралица:
Кралица Елизабет II беше 40-ият монарх в Англия, откогато нормандският крал Уилям Завоевателя получи короната. Нейното ръководство от 70 години, 7 месеца и 2 дни е най-дългото в историята на това, което стана Обединеното кралство. През това време тя е дала единодушието си за повече от 4000 акта на парламента;Елизабет посети над 100 страни по време на ръководството си. През 2016 година Бъкингамският замък сподели, че тя е пропътувала минимум 1 032 513 благи (1 661 668 км) до 117 страни. Тя направи най-вече визити в Канада;Тя имаше 15 министър-председатели, като се стартира от Уинстън Чърчил до Лиз Тръс. По време на нейното ръководство имаше 14 президенти на Съединени американски щати и седем папи;Тя имаше четири деца, осем внуци и 12 правнуци;Тя изпрати повече от 300 000 приветствени картички на хора, празнуващи 100-ия си рожден ден, и повече от 900 000 известия до двойки, отбелязващи диамантената (60-та) годишнина от сватбата си;Тя обичаше кучетата и притежаваше повече от 30 корги и дорги по време на ръководството си, множеството от които произлизаха от първото ѝ корги, Сюзън, което беше обещано на Елизабет, когато тя навърши 18 през 1944 година
Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР