Крал Чарлз откри статуя на покойната си майка кралица Елизабет

...
Крал Чарлз откри статуя на покойната си майка кралица Елизабет
Коментари Харесай

Крал Чарлз III откри статуя на покойната си майка кралица Елизабет

Крал Чарлз откри скулптура на починалата си майка кралица Елизабет на специфичния фестивал на възпоменанието на Кралския английски легион в събота.

74-годишният монарх се възкачи на трона след гибелта на майка си през септември 2022 година и откри нейно бронзово произведение на изкуството в действителен размер в Роял Албърт Хол в Лондон.

Съпругата му кралица Камила дръпна завесата, с цел да разкрие статуяКрал Чарлз откри публикация на починалата си майка кралица Елизабет

на принц Филип, който умря през април 2021 година на 99-годишна възраст, пише 1news.co.nz.

На събитието към кралската двойка се причислиха синът на Чарлз, принц Уилям и брачната половинка му Катрин, принцеса на Уелс, които носеха една от огърлиците на кралица Елизабет в чест на починалия монарх, както и сестрата на Чарлз Ан, кралска принцеса и министър-председател Риши Сунак също присъстваше.

Бяха открити и скулптури на кралица Виктория и принц Албърт, основани от художника Попи Фийлд и поръчани от Royal Albert Hall в чест на 150-годишнината на историческата концертна зала.

Иън Маккълох, президент на Royal Albert Hall, сподели: " Особено уместно е за нашата отличителна постройка да означи приноса към нашата история на кралица Елизабет II и принц Филип, херцогът на Единбург, които подкрепяха и участваха безрезервно в залата за толкоз доста десетилетия. "

На събитието осъществявания изнесоха артистът Калъм Скот, ветеранът от войната и победител в " Англия търси гений “ Колин Текъри и тенорът Алфи Боу.

Събитието се организира в чест на саможертвата на военнослужещи и дами и означи, само че също по този начин и 80 години от Битката за Атлантика и 70-ата годишнина от Корейската война.

Кралската принцеса отдаде респект към тези, които са изгубили живота си.

Очаква се в неделя на възпоменанието кралят да води високопоставени лица при полагането на мемориални венци в Кенотаф, с цел да уважи живота на тези, които са се сражавали във войните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР