Крал Чарлз III поведе кралското семейство в трогателна процесия зад

...
Крал Чарлз III поведе кралското семейство в трогателна процесия зад
Коментари Харесай

Крал Чарлз III поведе кралската процесия с тленните останки на Елизабет II

Крал Чарлз III поведе кралското семейство в трогателна върволица зад ковчега на майка си, който беше насочен към катедралата Сейнт Джайлс в Единбург.

Хиляди скърбящи бяха навели глави в безмълвие, до момента в който облицованият с оловно покритие ковчег от британски дъб на кралицата – изработен за починалата Елизабет II преди 30 години – постепенно преминаваше по Кралската миля.

Хиляди се подредиха по улиците на Единбург, до момента в който пренасяха ковчега на кралицата до катедралата " Сейнт Джайлс " в кралска върволица. Децата на кралицата, водени от крал Чарлз III, вървяха зад катафалката, в която е положен ковчегът на Елизабет II. Кола превозваше Камила, кралицата-консорт, и Софи, графинята на Уесекс, брачната половинка на принц Едуард зад шествието. Тялото на кралицата ще лежи в катедралата до вторник, след което ще бъде пренесено в Лондон.



Днес Крал Чарлз III призна сериозността и смисъла на възкачването му на трона след гибелта на майка му, кралица Елизабет II, като се обърна към представители на Камарата на лордовете и Камарата на общините в Уестминстър Хол в Лондон в понеделник.

„ Когато заставам пред вас през днешния ден, не мога да не усещам тежестта на историята, която ни заобикаля и която ни припомня за жизненоважните парламентарни обичаи, на които членовете на двете камари се посвещават с подобен персонален ангажимент за положителното на всички нас. “

Новият крал беше съпроводен от брачната половинка си и кралица-консорт Камила. Това беше първото му послание към Народното събрание като монарх, а лорд-спикерът Джон Макфол и ръководителят на Камарата на общините сър Линдзи Хойл показаха съболезнованията на своите камари. Кралица Елизабет II умря предишния четвъртък в замъка Балморал в Шотландия на 96-годишна възраст. Чарлз беше публично провъзгласен за крал на Съвета по присъединението в двореца Сейнт Джеймс в събота.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР