Крал Чарлз III похвали незаменимите отношения между Франция и Обединеното

...
Крал Чарлз III похвали незаменимите отношения между Франция и Обединеното
Коментари Харесай

Чарлз III пред френския сенат: Заедно стоим зад украинците в тяхната борба за свобода

Крал Чарлз III похвали " незаменимите връзки " сред Франция и Обединеното кралство и способността им да се оправят със международните провокации, в това число войната в Украйна и промените на климата. Британският монарх се обърна към депутатите и сенаторите от двете камари на френския парламент на отличен френски. Акцентира на твърдостта и нерушимостта на френско-британския съюз.

 
Нашето партньорство, построено върху споделен опит, остава жизненоважно, до момента в който дружно се изправяме пред провокациите в света. Обединеното кралство постоянно ще бъде един от най-близките съдружници и един от най-хубавите другари на Франция. Нашата решителност и съюз са по-важни от всеки път. Заедно оставаме на страната на украинците с решителна взаимност. Заедно сме твърди в решимостта, че Украйна ще победи и нашата толкоз скъпа независимост ще победи.
крал Чарлз III – държавен глава на Обединеното кралство 

Чарлз предложи да приспособява така наречен „ Сърдечно съгласие “, поредност от съглашения от 1904 г, които уреждат предходни разногласия и доста усъвършенстват връзките сред двете страни, в „ съглашение за резистентност, с цел да се отговори по-ефективно на „ световната изключителна обстановка с климата и биоразнообразието “.

Речта на краля върху климата пристигна ден откакто министър-председателят Риши Сунак разгласи, че смекчава някои от уговорките на Англия във връзка с климата, в това число отсрочване на възбраната за продажба на нови коли с мотори с вътрешно горене от 2030 до 2035 година

Депутатите и сенаторите приветстваха дълготрайно на крайници английския монарх.

Във втория ден от държавното си посещаване Чарлз III се срещна със спортисти в северните покрайнини на Париж и посети потърпевшата от пожар катедрала Нотр Дам.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР