Крал Чарлз III, който някога е бил подиграван и определян

...
Крал Чарлз III, който някога е бил подиграван и определян
Коментари Харесай

Зеленият крал Чарлз използва любовта си към природата за коронацията в Обединеното кралство

Крал Чарлз III, който в миналото е бил подиграван и определян като чудноват поради признанието си, че беседва с растения и се застъпва за биологичното земеделие, украсява коронацията си със знаци на природата и околната среда, съобщи Агенция Франс Прес.


Като радикал в региона на околната среда доста преди Грета Тунберг да порицае международните водачи за " 30 години бла, бла, бла ", зелените въпроси от изменението на климата до биоразнообразието са в центъра на работата на Чарлз.

Сега, по време на коронацията му, екологичните му ползи ще бъдат отразени в семена от диви цветя за възпитаници, рециклирани кралски облекла и даже възможна подмяна на диадемите с флорални декорации за глава.

Тъй като през последните 80 години в Обединеното кралство са изчезнали 98% от местообитанията на дивите цветя, началните учебни заведения в страната ще получат 200 000 пакета семена, които децата ще могат да разпилян в зелените площи.

Инициативата има за цел да насърчи връзката с природата и да помогне на децата да схванат по какъв начин тя може да подкрепи психологичното им здраве.

Ентусиастът по биоразнообразие Чарлз има морава с горски цветя от четири акра в дома си в Хайгроув в Глостършир, Западна Англия.

Грижливо поддържана през последните 30 години, тя към този момент е дом на 120 разнообразни растителни типа и се споделя, че безусловно шуми под звуците на инсекти и птици.

Рециклиране

Както прилича на човек, който се занимава с преработване и чийто автомобил Aston Martin се зарежда с биогориво, създадено от ненужно британско бяло вино и суроватка от производството на сирене, всички облекла, които Чарлз ще носи в събота, ще са били носени преди този момент от други монарси.

Кралят е прочут с това, че вместо да изхвърли облеклата си, ги поправя, когато демонстрират признаци на изхабяване.

Миналата година той даде знак, че обича да поправя, като взе участие в специфичен епизод на хитовото телевизионно предаване на „ Би Би Си “ " Магазин за ремонти ".

Джей Блейдс, който води предаването, в което хората носят скъпи предмети, с цел да бъдат възобновени от експерти, е измежду малцината, които са получили заветната покана за церемонията.

Въпреки че някои коронационни дрехи постоянно се употребяват, решението да не се създават нови одежди за личната му коронация е било " персонално " решение на Чарлз, съгласно кралски чиновник.

" Всичко това е в сходство с концепцията за резистентност и успеваемост да се употребяват наново тези материали ", сподели Каролин дьо Гийо, заместник-експерт по кралските творби на изкуството.

При това кралско преработване Чарлз ще облече колобърския синдонис на дядо си Джордж VI - елементарна бяла туника, която се носи незабавно след помазването на новия крал и която символизира чистотата пред бога.

Освен това той ще облече и супертуника - дълга тога със златни ръкави, основана за коронацията на Джордж V през 1911 година, пояс с меч и бяла коронационна ръкавица.


Пчели и инсекти

Коронационната тога, носена от брачната половинка на Чарлз - кралица Камила, когато тя напуща Уестминстърското абатство, също ще бъде с дизайн, въодушевен от природата и околната среда.

Пчели, бръмбар и други инсекти ще се появят, бродирани в златно върху лилавото кадифе на дрехата.

Върху шлейфа ще бъдат бродирани и редица растения, измежду които Лилия на долината - обичано цвете на починалата кралица Елизабет II, мирта, олицетворяваща вярата, и делфиниум - едно от обичаните цветя на запаления градинар Чарлз.

Царевицата, която оказва помощ за привличането и насърчаването на дивата природа, като пчели и пеперуди, също е включена, както и папрат Maidenhair, знак на чистотата, и Alchemilla Mollis, известна като Lady " s Mantle, символизираща любовта и утехата.

Параванът за помазване, който закрива краля от погледа по време на най-свещената част от церемонията, също е бродиран благодарение на устойчиви практики.

Дизайнът изобразява дърво с птици и 56 листа, представляващи 56-те страни членки на Британската общественост, която Чарлз оглавява.

Силата на цветята

" Зеленият " звук на коронацията беше заложен още с поканата към към 2000-те посетители, които се чакат в Уестминстърското абатство.

На нея е изобразен Зеленият човек - антична фигура от английския фолклор, символизираща настъпването на пролетта и възраждането.

Дизайнът на хералдическия художник Андрю Джеймисън също по този начин демонстрира корона от листа на дъб, бръшлян и глог, английски диви цветя и дива природа.

А тематиките от естествения свят биха могли даже да изместят диадемите, обичайно носени от кралските принцеси на огромни кралски събития.

Съобщава се, че снахата на Чарлз Катрин, чийто брачен партньор е престолонаследникът принц Уилям, счита да носи флорална диадема.

Кралският биограф Сали Бедел Смит съобщи пред вестник " Таймс ", че отводът на принцесата на Уелс от тиарата ще " зададе необикновен звук " и ще подчертае " почитта на краля към природата и пристрастеността му към цветята ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР