Крал Чарлз е подиграван от протестиращи с яйца, докато се

...
Крал Чарлз е подиграван от протестиращи с яйца, докато се
Коментари Харесай

Покушение срещу крал Чарлз, ето с какво го нападнаха

Крал Чарлз е подиграван от протестиращи с яйца, до момента в който се приготвя да открие статуята на кралицата.

Двудневното посещаване на крал Чарлз в Йорк беше обагрено напрегнато. Монархът и брачната половинка му Камила започнаха днешния ден (вторият им ден от обиколката) с разходка в бар Micklegate, написа Rozali.com.



Но нещата се объркаха, когато един протестиращ се опита да хвърли яйца по краля. Чарлз и Камила бяха посрещнати в Йорк от градските водачи, когато мъжът хвърли три яйца по тях, само че без да улучи, преди кралската двойка да бъде отведена.

Според наблюдаващи индивидът е протестирал против историята на Англия в иго. Тълпата в близост обаче бързо се насочи към мъжа и се чу да вика „ Засрами се “.

Мъжът бързо беше арестуван от полицията, което провокира още по-шумни възгласи от близките членове на обществеността. Прозвучаха и крясъци „ Бог да пази краля “. В последна сметка той беше отхвърлен от сцената.

За благополучие, случаят наподобява не тормози кралската двойка и кралят продължи да се разхожда и поздрави някои от тълпите. Чарлз и Камила бяха пристигнали, с цел да участват на гала в бар Micklegate – мястото, където суверенът обичайно влиза.

Тази гала беше осъществена за последно през 2012 година, когато починалата кралица и херцог на Единбург влязоха в града, с цел да участват на Великата работа.

След това Чарлз и Камила ще се реалокират в Йоркската черква, където той ще открие скулптура на починалата си майка.

Кралят ще се срещне с каменоделеца от катедралата на Йорк Ричард Босънс, който е проектирал и издълбал статуята на кралицата.

Обиколката на Йоркшир ще приключи в Донкастър, където кралят, съпроводен от Камила, ще даде статут на града на Mansion House.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР