КПКОНПИ започва проверка срещу бивш вътрешен министър, научи Moreto.net По повод

...
КПКОНПИ започва проверка срещу бивш вътрешен министър, научи Moreto.net
По повод
Коментари Харесай

КПКОНПИ започва проверка срещу бивш вътрешен министър

КПКОНПИ стартира инспекция против някогашен вътрешен министър, научи Moreto.net

По мотив журналистически запитвания по отношение на публикувана информация в средствата за всеобщо осведомление за вероятно осъществено закононарушение срещу правораздаването и срещу финансовата система от някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от 48-то Народно заседание, Софийска градска прокуратура (СГП) дава следната информация.

На 17.01.2023 година в СГП е подаден сигнал, в който са изложени изказвания, че някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от 48-то Народно заседание е съпричастен към разстройване на наказателно гонене и пране на пари. Твърденията за вероятно осъществени закононарушения са за това, че някогашният министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се рапортуват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по кореспонденция за открити съмнителни финансови транзакции от страна отвън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Втората група изказвания са за възможна съпричастност на някогашния министър на вътрешните работи към закононарушения срещу финансовата система – пране на пари.

На съображение член 145 от Закона за правосъдната власт наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция от страна на органите на КПКОНПИ.

За резултатите обществеността ще бъде осведомена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР