КПКОНПИ започва проверка на действията на освободения изпълнителен директор на

...
КПКОНПИ започва проверка на действията на освободения изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия се прицели в бившата шефка на ДКК

КПКОНПИ стартира инспекция на дейностите на освободения изпълнителен шеф на Държавна консолидационна компания Ваня Караганева. Проверката е обвързвана и с други дейности на висши длъжностни лица от обсега на ЗПКОНПИ, оповестяват от Антикорупционната комисия.

Поводът са данните за съществени финансови вреди на ДКК, надлежно на държавата”, изнесени в прессъобщение на Съвета на шефовете за освобождението на Караганева от длъжността „ изпълнителен шеф “ на ДКК. Публикуван е и цялостният текст на протокола от съвещанието на Съвета с претекстовете за освобождението й.

Първоначално ще се пристъпи към условие на всички относими документи от Съвета на шефовете и от Министерство на стопанската система, след което ще бъдат снети пояснения от управителни длъжностни лица. След довеждане докрай на инспекцията, Комисията ще реши дали да изпрати материалите на прокуратурата, в случай че в тях бъдат открити корупционни закононарушения.
Свързани вести ДКК отговори на обвиняванията на министър Везиева Развръзка в ДКК: Освободиха фрагментите на ГЕРБ Цацаров ревизира освободения шеф на ДКК Ваня Караганева Министър брани освободената Ваня Караганева от ДКК, желае оставки
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР