КПКОНПИ публикува богатството на депутатите от 44-ото, 45-ото и 46-ото

...
КПКОНПИ публикува богатството на депутатите от 44-ото, 45-ото и 46-ото
Коментари Харесай

Вижте парите, колите и имотите на пловдивските депутати 

КПКОНПИ разгласява благосъстоянието на депутатите от 44-ото, 45-ото и 46-ото национално заседание. Декларации в период не са подали общо 50 народни представители. Как влизат във властта и какви парцели и пари са заявили новите депутати от 47-ото Народно заседание ще разберем едвам следващата година. Народните представители имат един месец период да се отчетат пред КПКОНПИ, считано от момента на полагане на клетва, т.е. 3 декември 2021 година

„ Марица “ прегледа декларациите на 11-те пловдивски депутати, които влязоха в Народното събрание след изборите на 11 юли т.г. l 46-ото Народно заседание.

Тошко Йорданов кара чисто нов Фолксваген Артеон на лизинг

Бившият зам.-председател на Народно събрание Тошко Йорданов от Има Такъв Народ държи 22 депозита в друга валута за малко надко над 528 000 лева Спестяванията му по банки са в лв., евро, щатски долари и швейцарски франкове. Три банки пазят парите на депутата. Като налични парични средства е вписал сумата от 30 000 лева На негово име има записани три коли – „ Нисан “, „ Алфа Ромео “ и „ Фолксваген Артеон “, като последната е взета на лизинг през 2021 година. Цената й по контракт е 23 604 лева

Димитър Гърдев с 4 жилището в София

Димитър Гърдев от Има Такъв Народ е притежател на 4 жилището в София и лек автомобил „ Фолксваген “. Декларирал е 5 депозита общо за 50 000 лева и има кредитни карти.

Фирмата на Антоанета Стефанова с оборот от едвам 3000 лева

Антоанета Стефанова от Има Такъв Народ, която беше народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание, е оповестила апартамент от 118 кв.м. в София, платен през 2005 година. Световната шампионка по шах е заявила 70 000 лева налични и депозити за към 15 000 лв.. Стефанова държи 50% от дяловете и на „ Чес Лайънс “ООД. Фирмата е записана със общоприет предмет на активност – комерсиална активност, импорт, експорт и за 2020 година има чисти доходи от продажби едвам от 3000 лв. и назначен един чиновник. Според системата Дакси тази година чиновниците са двама.

Радомир Чолаков няма спестявания по банки

Радомир Чолаков от ГЕРБ е заявил пред КПКОНПИ апартамент в столицата с повърхност от 110 кв. метра, добит през 2016 година за 150 хиляди лв.. Освен жилището в София, депутатът от ГЕРБ има още две къщи – едната в село Красново със застроена повърхност от 50 кв. метра и 400 кв. метра двор. Втората - в Копривщица, добита през 2017 година против 160 хиляди лв.. Застроената повърхност е 160 кв. Метра.

В имотната декларация на пловдивския народен представител са включени и два парцела в село Железница в Софийска област. Единият с повърхност от 860 кв. метра, а другия – 900 кв. метра. Според декларацията, която е попълнил, Радомир Чолаков няма нито влогове, нито заеми, нито кола на свое име. Няма и присъединяване в сдружения.

Нищо ново при Иван Тотев

Според декларациите имотното положение на Иван Тотев от ГЕРБ, който е депутат в 45-ия и 46-ия и 47-ия парламент, не се е трансформирало по никакъв начин. Той има една десета идеална част от къща с двор в Пловдив, купена през 2012 година. Тотев е заявил и 18 хиляди лв. налични парични средства и банкови влогове за малко над 39 хиляди лв..

В декларацията му пред КПКОНПИ попада и прословутия мотоциклет Ямаха, закупен през 2016 година за 8 500 лв..

В фамилията на Пенчо Малинов са почитатели на „ Пежо “

Никакво недвижимо имущество на свое име пък няма Пенчо Малинов. Младият народен представител има взаимна благосъстоятелност над два автомобила със брачната половинка си – Пежо 308 купено през 2020 година против 3 300 лв. и още едно Пежо, този път модел 208, добито през 2021 година за малко над 7 хиляди лв.. Съпругата на Малинов има и два заема за малко над 19 хиляди лв., както и дружествени дялове на стойност 10 хиляди лв. във компанията „ Био Пак БГ “ ООД.

Манол Пейков заявява трабант, само че към този момент кара кола на ток

Издателят Манол Пейков /депутат от Демократична България в 46-тото НС/се обрисува като най-имотен измежду пловдивските депутати. Според декларацията му пред КПКОНПИ той има 90 кв. м апартамент в София, добит в далечната 1997 година, къща с двор в с. Полковник Серафимово /Смолянско/, още една в село Павелско и трета, само че напълно дребна в с. Хвойна, добита като подаяние. Като подаяние е и различен парцел – къща в село Марково. Отделно има къща с двор в Пловдив и два имота в Гълъбово. Всичките придобивания обаче са ставали до 2010 година.

Любопитна детайлност е, че в графата за притежавани МПС-та Манол Пейков е записал Трабант, добит като подаяние през 2001 година Бившият народен представител обаче напълно скоро се похвали в обществените мрежи, че кара кола на ток, втора употреба. Издателят е безупречен пред закона, тъй като декларацията му пред антикорупционния орган е с дата 19 август.

Манол Пейков има присъединяване в седем компании, само че притежател е единствено на „ 2по2 “ЕООД, „ Скамандър “ЕООД, „ Гамера “ ЕООД и „ Буклавър “ЕООД. В издателска къща „ Жанет “ той е с 40 дяла, останалите държи майка му Божана Апостолова.

Пейков има и 60 акции от „ Юрий Гагарин “ АД, получени като подаяние.

Бившият шеф на Математическата Ивайло Старибратов с къща в Момчиловци

Бившият шеф на Математическата гимназия доц.Ивайло Старибратов, който беше народен представител от Демократична България в 45-ия и 46-ия парламент, има по една четвърт идеална част от апартамент в Пловдив и къща в Момчиловци, както и разнообразни идеални елементи от два офиса и гараж в Пловдив. Той кара лек автомобол „ Волво “, платен през 2016 година за 35 000 лева В банка държи 12 000 евро, а като „ налични “ 80 000 лева Това включва парите по разплащателни сметки да вземем за пример.

Мария Капон – съсобственик на ниви, гори и ливади

Най-състоятелна измежду пловдивските депутати в 46-тото Народно събрание е Мария Капон. Депутатката от „ Изправи се БГ, Ние идваме “ има две къща в Пловдив – едната с повърхност от 291 кв. метра, добита за 29 хиляди лв. през 2000 година, а втората с повърхност от 135 кв. метра, добита през 2008 година за 306 хиляди лв.. Освен тях Капон има и 1/6 от 300 кв. къща в Чепеларе; парцел с право на градеж в Несебър и няколко здания за търговия в Пазарджик.

Идеални част от над 50 разнообразни ниви, гори и ливади също участват в имотната декларация на Капон. Автомобилът БМВ, с който някогашната към този момент депутатка се планува пък е чартърен против 200 лв. на месец. Малко над 147 хиляди лв. пък са наличните средства на Капон и брачният партньор й в левове и валута, както и близо 140 хиляди лв. влогове в банки. Семейството заявява и дялове в общо 5 компании.

Съпругата на Танер Али изплаща жилищен заем

Танер Али от Движение за права и свободи пък заявява 70 хиляди лв. налични средства, които има със брачната половинка си, както и малко над 32 хиляди лв. влогове в банка. Освен тях Али употребява и три кредитни карти, по които има общо 13 хиляди лв. отговорности. Съпругата му пък изплаща жилищен заем за 90 хиляди лв.

Проф. Иво Христов с жилища в София и Видин

Иво Христо от Българска социалистическа партия има 71 кв. метра апартамент в София, платен през 2008 година за 48 хиляди лв., както и унаследен апартамент с повърхност от 67 кв. метра във Видин, където през 2006 е купил и магазин за 22 хиляди лв.. На името на Христов се води към момента и 1/2 част от Трабант, платен през 1990 година за 1000 лв., както и Тойота добита през 2004 за 20 хиляди лв.. Наличните средства на професора от левицата са 10 хиляди лв., а на влог той разполага с още 60 хиляди лв..

По тематиката работиха Вяра Порязова и Станимир Кронев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР