КПКОНПИ е изпратила втора покана към министъра на правосъдието Надежда

...
КПКОНПИ е изпратила втора покана към министъра на правосъдието Надежда
Коментари Харесай

КОНПИ изпрати втора покана за разпит на министър Йорданова

КПКОНПИ е изпратила втора покана към министъра на правораздаването Надежда Йорданова да се яви на чуване. Това оповестиха от Комисията.

Йорданова е призована да се яви в 11.00 ч. в четвъртък, 10 февруари, за " снемане на сведения с оглед осъществена инспекция ".

С настрана писмо от Комисията приканват Йорданова в период до 10 февруари да даде копия на " сигнали, получени в министерството, против основния прокурор Иван Гешев ".

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден Йорданова изпрати писмо до КПКОНПИ, с което отхвърля да се яви в отговор на писмото-покана от ведомството за „ взимане на пояснения от жители “. Тя аргументира решението си с това, че „ не е налице законно-обоснована причина за това “, оповестиха от ведомството.

„ Министърът на правораздаването в границите на своите пълномощия взаимодейства с всички органи в границите на закона, сезира и спомага на същите, когато са налице законово-предвидените учредения за това “, написа в отговора си министър Йорданова.

„ Мотив за призоваването ми е позоваване на нормата на чл.41 от Правилника за устройството и активността на КПКОНПИ. Предвид събитието, че същата се съдържа в подзаконов нормативен акт, с който се плануват процесуални господарски пълномощия на органите, по смисъла на чл.16, ал.2 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, за приканване в служебни пространства, то тя се явява оскъдна и не следва да породи правно деяние. Делегацията на чл.23 от ЗПКОНПИ не включва и обективно не може да включва първично контролиране на правни връзки, чиито получатели са трети лица, разнообразни от служащите и чиновниците на КПКОНПИ, заради което е незаконосъобразна ", се обяснява в писмото./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР