КПКОНПИ – дирекция „Противодействие на корупцията“, започва проверка на действията

...
КПКОНПИ – дирекция „Противодействие на корупцията“, започва проверка на действията
Коментари Харесай

Комисията на Цацаров даде на прокуратурата шефката на ДКК Ваня Караганева

КПКОНПИ – дирекция „ Противодействие на корупцията “, стартира инспекция на дейностите на освободения изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ваня Караганева. Това е оповестено в известие от Антикорупционната комисия.

Проверката е обвързвана и с други дейности на висши длъжностни лица от обсега на ЗПКОНПИ.

Проверката е по отношение на „ оповестено прессъобщение на Съвета на шефовете за освобождение на Ваня Караганева от длъжността „ изпълнителен шеф “.

Публикуван е и цялостният текст на протокола от съвещанието на Съвета с претекстовете за освобождението й. Сочат се незаконни дейности, „ които нанасят съществени финансови вреди на ДКК, надлежно на страната “, пишат още от КПКОНПИ.

В ново известие от КПКОНПИ се споделя, че материалите от инспекцията във връзка с дейностите на изпълнителния шеф на „ Държавна консолидационна компания “ ЕАД са изпратени на Софийска градска прокуратура в границите на оперативното взаимоотношение сред двете институции.

Дирекция „ Противодействие на корупцията “ в КПКОНПИ е изискала документи от Съвета на шефовете на „ ДКК “ ЕАД и от Министерството на стопанската система.

Снети са пояснения от някогашните членове на Съвета на шефовете – Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска, от изпълнителния шеф Ваня Караганева, както и от служебния министър на стопанската система Даниела Везиева.

Материалите са изпратени на прокуратурата с оглед преценка на данни за осъществени закононарушения.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР