КП изброява войните и завземанията на територии, извършени от съюзниците

...
КП изброява войните и завземанията на територии, извършени от съюзниците
Коментари Харесай

„Когото трябва, него го и анексират“: съюзниците на САЩ заграбват цели държави - и нищо

" КП " изброява войните и завземанията на територии, осъществени от съдружниците на Съединени американски щати с цялостното единодушие /или най-малко мълчание/ на международната общественост

През октомври, след резултатите от референдумите, четири региона на Новоросия станаха част от Русия. Западът отговори на обединяването с предсказуема нервност, съвсем всички проамерикански играчи разпространиха писани под индиго изказвания за „ непризнаване “, „ наказание “ и „ отменяне на „ анексирането “. С последната змийска дума " задграничните сътрудници " назовават присъединението към Русия на нови формирания.

Проблемът е, че с анексии (реални, без кавички - по правото на силата) се опетниха основни американски сътрудници. И нищо, на чичо Сам не му мигна окото, по какъв начин да се скара със съдружниците си поради някакви „ географски “ вести. Освен това несъмнено даже не сте чували за множеството от тези случаи - когато на международните медии не им е преференциално да приказват за нещо, те по този начин свенливо, по този начин „ мъдро “ могат да мълчат. Войните на самата Съединени американски щати не са изключение.

СУДАН, ЕГИПЕТ И ПЕТРОЛНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК

Да стартираме с екзотиката. Попитайте читателите: къде е " триъгълникът Халаиб " - те няма да кажат. Това е далечен регион сред Судан и Египет с повърхност от 20 хиляди квадратни километра (площта на страна като Словения). Някога и двете страни са били де факто английски колонии и кралските чиновници са начертали границата „ ловко “, с цел да заложат мините за по-нататъшните несъгласия сред двата народа.

Дълго време никой не си спомня за дивия и едва обитаем „ триъгълник Халаиб “, само че в наши дни там е намерено черно злато. Което в бъдеще може да бъде изнасяно, защото противоречивият район има изход на Червено море. Затова през 1995 година, когато Судан беше разкъсван от революция, Египет се възползва от слабостта на южния си комшия и изпрати войски в " петролния триъгълник ".

И... нищо не се случи, Египет се счита за най-важния съдружник на Съединените щати измежду страните отвън НАТО, от 1979 до 2003 година тази страна получи военна поддръжка от Белия дом за 19 милиарда $ (повечето от тези средства отидоха за покупка на американски оръжия, тъй че чичо Сам съмсем не се мина). Или от последните вести от 2021 година: „ Държавният департамент разгласи продажбата на ракети на Кайро на стойност 197 милиона $. “ Това също са войни на Съединени американски щати, въпреки и в по-голяма степен стопански.

Интересното е, че Москва, за разлика от Вашингтон, признава „ Халаибския триъгълник “ за част от Судан – само че сполучливо работи и с Египет. Тази година там стартира строителството на атомна централа по наш план. Защото Русия се придържа към рационалния прагматизъм: ние печелим пари, а това, което се случва сред Кайро и Хартум, си е тяхна работа. Всъщност Съединени американски щати вършат тъкмо същото - просто, за разлика от нас, те патетично се назовават " водач на свободния свят, изравен на стража на демокрацията " - и откровено не схващат за какво тъкмо този свят, съпоставяйки думи и каузи, единствено безмълвно върти палец към слепоочието.

МАРОКАНСКИ ГАМБИТ

Добре, " Триъгълникът Халаиб " е в средата на нищото. Но чували ли сте, че избран съдружник на Съединени американски щати е анексирал цяла страна?

Става дума за Западна Сахара. Тази пустиня на атлантическото крайбрежие на Африка в миналото е била колония на Испания. Но още по-рано локалните владетели са били във васална взаимозависимост от мароканските султани. На което съображение Мароко изпрати войски в тази област през 70-те години на предишния век. И към момента управлява - или, съгласно някои, окупира - 80% от " най-вкусните " територии на Западна Сахара.

Местното население има друго мнение по този въпрос, те мечтаят за самостоятелност, съвсем 60 страни признават Западна Сахара за самостоятелна страна. През 1991 година Организация на обединените нации (която тогава към момента не е американска марионетка) взема решение да се организира референдум в противоречивата територия. И... готово, референдумът не е извършен - е, Мароко няма да се простреля сама в крайници.

Но даже това не е най-смешното. През 2020 година президентът Доналд Тръмп призна суверенитета на Мароко над Западна Сахара. С други думи, Съединени американски щати публично утвърдиха анексирането. Защо? Разлистваме задграничните военно-промишлени списания. „ През 2009 година Lockheed Martin получи контракт на стойност 842 милиона $ за доставка на 24 F-16 за Мароко. “

Или друга детайлност: в Западна Сахара, покрай град Бу-Краа, има едно от най-големите залежи на фосфати в света. Тези субстанции се употребяват за производството на торове. Ако няма тор, няма да има годишна продукция. Вероятно, съгласно американците, би било по-добре, в случай че Бу Краа, в светлината на опасността от международен апетит, е в ръцете на техните сътрудници, в сравнение с неразбираемо у кого. Съединени американски щати водят войните си доста хитро.

ТУРСКИТЕ НАШЕСТВИЯ

Средиземноморският Кипър е ненапълно сходен на Украйна, единствено че дребен. Една част от жителите на острова постоянно са гледали на изток и са били етнически и религиозно близки до Турция. А другата гравитираше към Запада, към Гърция. През 1974 година на острова избухва революция. Турция изпрати войски за отбрана на своите сънародници и прогласи своя „ прокси република “ в северната част на Кипър. Която към момента съществува, макар че не е приета от нито една страна, като се изключи Анкара.

Веднъж проработи - за какво да не го създадем още веднъж? През 2018 година, в разгара на гражданската война в Сирия, турската войска навлезе в северозападната част на страната, окупира 44-хилядния град Африн и покрайнините. И не можете да се подкопаете към основанията - в миналото това е било част от Османската империя и съгласно някои етнографи тук живеят хора, близки до турците. Тоест, цялостен район на Сирия е всъщност окупиран от доста години. Отново без никакви референдуми и други демократични измислици. Но, " Това е друго. " Турция е вторият по значимост член на НАТО след Съединени американски щати и никой няма да се кара с нея за сходни „ дреболии “.

Апетита идва с яденето - в този момент Анкара желае да окупира гранични региони, да вземем за пример в прилежащ Ирак, " за задачите на сигурността ". И се кара с Гърция - споделят, че гръцките острови някак си са се доближили прекалено много до суверенната територия на Турция. И Западът, несъмнено, мълчи, до момента в който войните на Съединени американски щати унищожават непознатата страна.

КРАЯТ НА Германска демократична република

Но най-големият слон, както нормално, безочливо тъпче цветните лехи тъкмо пред вашата лятна вила - и вие не забелязвате това от десетилетия. На 3 октомври - тъкмо в деня на „ анексирането “ на четирите района на Новоросия - светът означи 32-ата годишнина от обединяването на Германия.

Тази страна, както знаете, след Втората международна война се раздели на две елементи по границите на руската и англо-американската окупационни зони: Федерална Република Германия и Германска демократична република. Последната бързо се трансформира в интернационално приета страна с мощна стопанска система, войска, валута и други атрибути на суверенитет. Но в края на 80-те години социалистическият лагер стартира да се огъва и хиляди източногерманци започнаха да бягат за „ другата марка “ към добре охранения Запад.

През пролетта на 1990 година в Германска демократична република се организираха първите свободни избори от доста десетилетия, на които комунистите бяха победени от тогавашната партия " демократи ". С елементарна стратегия " път към Европа ". В края на краищата хората си мислеха, че ще живеят по-добре и ще броят заплатите си в задгранична валута - никой не им изясни, че транснационалните корпорации частично ще изкупят и частично ще унищожат множеството заводи в страна от 16 милиона души, с цел да удушат възможните стопански съперници.

И с едно драсване на перото и петте провинции на някогашната Германска демократична република станаха част от Федерална Република Германия. Също без референдум, в хода на подмолните договаряния сред Съединени американски щати, Франция, Англия и прозападния Горбачов. Някои специалисти считат, че тук може да се приказва за същинска анексия - капиталистическа Германия безусловно погълна Изтока, премахвайки всичките му закони и институции.

Бившата Германска демократична република и в този момент, 32 години след " октомврийския празник ", живее по-бедно от богатите западни земи. Много от нейните в миналото индустриализирани зони страдат от икономическа меланхолия и депопулация. Но никой не се възмущава от " събитията от 1990 година ". В случа всичко бе по формулата: който би трябвало, него го и анексираха - по-късно руските военни бази бяха изнесени от центъра на Европа. В името на подобен празник човек може да си затвори очите за „ съмнителни от позиция на демокрацията “ процедури, нали? Това са войните на Съединени американски щати.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР