Kозунак, направен от ръцете лично на премиершата Кирил Петков Линда,

...
Kозунак, направен от ръцете лично на премиершата Кирил Петков Линда,
Коментари Харесай

КАНАДСКА ИНФЛАЦИЯ: Козунаците на Линда удариха 50 лева килото

Kозунак, изработен от ръцете персонално на премиершата Кирил Петков Линда, тази година за Великден удря 50 лв. кг. Специалните празнични сладкиши тази година са по-скъпи поради всеобщата инфлация, само че от заведението, благосъстоятелност на министър-председателя, подсетиха, че те са неповторими за страната, тъй като не съдържат глутен.

Линда още веднъж меси 2 типа - със стафиди и плодове, или шоколад и бадеми и ги продава, в лимитирани количества, в два разновидността - 450 грама за 29 лв. и 1000 грама за 49 лв..



Поръчките стартират от 11 април и завършват на Велика събота. Сводна продажба Линда Петкова не планува.

На въпроса какво в действителност съдържат козунаци... без глутен, тя дава отговор, че подготвя брашното си сама - от тапиока, ориз и картофи. За страдащите от диабет обаче тази композиция също не е подобаваща поради високия гликемичен показател и на ориза, и на картофите. За страдание, Петкова не подготвя нисковъглехидратни козунаци.

Доста са запитванията на страницата й, която тя персонално менажира, дали е допустимо да се поръча празничен сладостен самун, без захар, само че брачната половинка на министър-председателя се оказа, не употребява заместители на тръстиката. Средната щерка на фамилията е пациент с диабет вид 1 и въпреки всичко стевията и агавето не участват в рецептите на Петкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР