Козметичният производител Dove се извини публично за своя рекламна кампания

...
Козметичният производител Dove се извини публично за своя рекламна кампания
Коментари Харесай

Козметичната фирма Dove се извини за расистка рекламна...

Козметичният производител Dove се извини обществено за своя рекламна акция във " Facebook " и я изтегли от обществената мрежа. Поредица от три фотоси посочваха, по какъв начин тъмнокожа жена " смъква " цвета на кожата си, дружно с тениската си, а по-късно появилата се бяла жена по същия метод става азиатка. Рекламата се одобри с остри рецензии за расизъм поради намека, че в случай че употребява сапун, цветнокожата ще посветлее.

" Образът, който публикувахме наскоро във " Facebook " не съумя да показа деликатно цветнокожите дами. Дълбоко съжаляваме за обидата, която той нанесе ", написа компанията в " Туитър ".

Въпреки че Dove приключи кампаният фрагменти от рекламата не престават да циркулират в интернет и да се подлагат на критика. От фотографията е отрязана последната част, в която бялата жена става азиатка, което съгласно бранителите й показва концепцията преднамерено. Замисълът е бил, че дами от всички раси, т.е. с разнообразни видове кожа, могат да употребяват рекламирания сапун. Но преходът се оказал несполучлив.

И в предишното компанията е била упреквана за сходни неудачни асоциации, напомня Би Би Си. През 2011 година Dove популяризираше различен собствен артикул още веднъж като тип " избелване " посредством модели близки, само че разнообразни по загар.
тагове реклама козметична компания расизъм
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР