Козметичната марка Dove предизвика възмущение след като публикува расистка реклама

...
Козметичната марка Dove предизвика възмущение след като публикува расистка реклама
Коментари Харесай

Dove разгневи публиката с расистка реклама

Козметичната марка Dove провокира отвращение откакто разгласява расистка реклама в страницата си във Фейсбук, предава онлайн изданието за маркетинг Adweek.

Наложи се след това марката да отстрани рекламното изображение и да разгласява опрощение. 

Рекламата показваше чернокожа жена да театралничи до един от продуктите за тяло на Dove, облечена във фланелка с цвета на кожата й, след което тя смъква тениската и се трансформира в бяла жена с блуза в физически цвят. Трета фотография, която се популяризира в обществените мрежи, демонстрира и друга сцена, в която тя смъква блузата, под която се оказва жена от азиатски генезис. 

" Дълбоко се извиняваме за обидата, която рекламата е предизвикала ", показват в извинението си представители на марката, който е благосъстоятелност на колоса Unilever, без да се изяснява повода за основаването на такава рекламна концепция и публикуването й. От Dove означават, че противоположната връзка в мненията от потребителите на обществените мрежи ще бъде употребена в бъдеще, с цел да направлява акциите му. 

Междувременно изображението, съхранено от консуматори на мрежите преди да бъде изтрито, продължава всеобщо да се споделя. 

Dove е една от огромните световни марки със обществени послания в интерес на дамите в маркетинговите си акции, събрали утвърждението на милиони клиентки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР