Който разпуска на морето, на езерото или край басейна, бързо

...
Който разпуска на морето, на езерото или край басейна, бързо
Коментари Харесай

8 идеи как да опазите ценните вещи на плажа

Който разпуска на морето, на езерото или край басейна, бързо не помни, че не всички присъстващи са пристигнали с това желание. Курортният сезон е най-привлекателен за джебчиите. За да опазите полезностите си от крадци, най-добре въобще да не ги вземате със себе си! Какъв е смисълът да влачите на плажа скъпи бижута или електроника? Разбира се, някои движимости са неизбежни – смарт телефони, пари, ключове. Добре е авансово да помислете за надеждно укритие, до момента в който сте във водата или се припичате на слънцето със затворени очи. Може би някои от следните хрумвания ще ви оказват помощ.

1. Водоустойчива чантичка за кръст

Този аксесоар няма да скрие скъпите ви движимости, само че по тази причина пък може да пъхнете вътре парите, ключа и даже телефона си и да влезете с него във водата, компактно прилепващ към тялото.

2. Празни опаковки

Подходящо укритие за скъпите ви движимости са празните обвивки от неща, които нормално носите на плажа. Например бихте могли да пъхнете парите и ключа в картонената опаковка от слънцезащитния крем. Хитроумен тайник е също цилиндърът от чипс или тенекиената кутия, в която е имало бисквити. На крадците надали би им хрумнало да търсят тъкмо там. Празната опаковка от влажни кърпички също може да послужи за задачата. Напъхайте вътре скъпите си движимости и залепете грижливо. Един съвет: в случай че употребявате празни опаковки за укритие, добре е авансово да увиете скъпите движимости в носна забрадка, с цел да не шумолят или дрънчат, в случай че джебчията въпреки всичко реши да ги опипа.

3. Обувки

Някои модели обувки дават хитра опция за криене на кеш. Мушнете банкнотите под стелката и готово! Там ще бъдат на несъмнено място от крадците.

4. Памперси

Който пътува с дребни деца, е още по-улеснен. Просто пъха пари, ключ, смарт телефон и така нататък в чист памперс (или замърсен за още по-сигурно!). Може даже да го оставите на видно място върху плажната забрадка. Никой няма да заподозре, че в него са скрити скъпите ви движимости. Съмнително ще бъде единствено, в случай че носите пелени на плажа, само че нямате бебе!

5. Долно долни дрехи

Бельото не попада измежду нормалната плячка на крадците. По тази причина боксерките, слиповете и сутиените с подплънки са идеално пригодени за тайник. Лесно ще напъхате парите и ключовете в някоя от тези интимни такъми.

6. Книга с скрито поделение

Издълбаната книга е класика и все пак отлично укритие за скъпите ви движимости. Лесно можете да си извършите подобен „ сейф “ от някоя остаряла книга, като издълбаете дупка в страниците й с нож на към една трета от началото. Съобразете размера и дълбочината с предметите, които се каните да скриете. При нужда може да залепите останалите страници с лепило. 

7. Кутията за обяд

Всички носят на плажа такива кутии, с цел да похапнат, когато огладнеят. Най-добре снабдете своята с двойно дъно, с цел да криете изпод полезностите си. Ако не – може да пъхнете парите и ключа в дребна кесийка и да я сложите под сандвича. Освен в случай че не е някой чревоугодник, на крадеца няма да му мине през мозъка да рови в кутията.

8. Заровени в пясъка

Ако до момента не сте харесали нито една от изброените хрумвания, остава ви само да заровите скъпите си движимости в пясъка под хавлията. За да не пострада смарт телефонът, сложете го в буркан с винтова капачка или плик. Но гледайте да запомните мястото, че другояче ще се превърнете в търсачи на съкровища късно!

Имайте поради, че и крадците може да са се уведомили за възможните скривалища на набелязаните жертви. Все отново джебчията надали ще седне да претърсва безсистемно книги, памперси и долно долни дрехи, в случай че не е сигурен, че в тях са скрити полезности. Най-добре носете на плажа колкото може повече от гореизброените „ скривалища “, с цел да бъде изборът ви по-голям. Освен това до момента в който се къпете, хвърляйте по едно око на нещата си. И не се отдалечавайте доста, та в случай че видите съмнително лице да се навърта към багажа ви, бързо да излезете и да го спипате на мястото на престъплението.

Сега ви остава единствено да се надявате, че и крадците няма да прочетат този материал. Късмет!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР