Който пази църковните и народните обичаи, и се радва на

...
Който пази църковните и народните обичаи, и се радва на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Да бъдат честити всички, които пази църковните и народните обичаи


Който пази църковните и националните традиции, и се радва на всички положителни достижения в своя живот - да бъдат честити всички, които честват в днешния ден. Честит празник! Това пожела българският патриарх Неофит преди светата литургия за Цветница в храм-паметника „ Св. Александър Невски ”, съобщи БГНЕС.

Пожелавам честита Цветница на целия български народ, който пази църковните традиции и националните традиции, и се радва на всички положителни достижения в своя живот. Това благопожелание насочи патриарх Неофит към всички българи на влизане в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ", преди да отслужи празничната литургия на Цветница.

Да бъдат честити всички, които честват на днешния ден и дружно с ерусалимските поданици да пеем " Осанна " във висините. Благословен да бъде денят Господен, пожела българският патриарх, представен от бТВ.

Хиляди са българите, които пристигнаха през днешния ден в най-големия ни православен храм, с цел да благословят върбовите клончета, които ще слагат над праговете на домовете си. На Цветница в църквата се отслужва молитва и се благославят върбови клончета. Те се раздават на вярващите и всеки ги отнася до дома си за здраве. Пак за здраве се окичват с върбови клончета портите и се сплита венче от осветената в църквата върба. Върбовите клончета символизират палмовите, с които е бил посрещнат в Йерусалим Иисус Христос.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР