Който не е грешил в любовта, той не е обичал!

...
Който не е грешил в любовта, той не е обичал!
Коментари Харесай

Фаталните грешки, които всички ние допускаме в любовта

Който не е бъркал в любовта, той не е обичал! Истината е, че никой не ни е учил по какъв начин да обичаме качествено. Никой не ни е учил по какъв начин се построяват постоянни и здравословни връзки. Учим се на правилото проба и неточност, падаме, нараняваме се, ставаме и продължаваме напред.

Фаталните неточности в любовта…

Фатална неточност в любовта в действителност е не са самите неточности в любовта, а това, че не се учим от тях и не израстваме. Когато позволяваме една и съща неточност още веднъж и още веднъж – тя се трансформира във съдбовна, тъй като ни завърта в обаян кръг на надълбоко незадоволство и болежка.

Когато отхвърляме да признаем, че сме позволили неточност и отхвърляме персоналната си отговорност за събитията – също позволяваме съдбовна неточност. Така като че ли заравяме главата си в пясъка и отхвърляме да приемем действителността такава, каквато е. Тази неточност ни пречи да забележим пропуските си и да ги изправим и тъкмо това я трансформира във съдбовна.

Когато се вършим, че нищо не се е случило, вместо да се простим и да сложим картите на масата също позволяваме съдбовна неточност. Нищо не изчезва от полето на съзнанието ни, до момента в който не почистим страстите, които като подводни води стоят изпод.

Допускаме съдбовна неточност, когато отхвърляме да приказваме за грешките си, тъй като по този метод трупаме голямо напрежение, което рано или късно ще ескалира.

Фатална неточност е да считаме, че не би трябвало да позволяваме неточности в любовта. Самият акт на влюбване е огромен риск, който всеки от нас поема със самоуверено сърце. Ами в случай че сгреша? Ами в случай че още веднъж разбия коленете си с студения бетон на самотата? Ами в случай че още веднъж се проваля?

Да, любовта крие огромен риск, само че единствено в случай че рискуваме ще изживеем блаженството от цялостното отваряне на сърцето ни. Само в случай че си позволим да сме уязвими и да сгрешим ще се докоснем до същинската обич. Защото най-фаталната неточност в любовта е в никакъв случай да не рискуваме да я имаме!

Инфо: https://frida.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР