Който иска да свърши нещо намира начин, който не иска

...
Който иска да свърши нещо намира начин, който не иска
Коментари Харесай

Прокуратурата в този си вид е пречка за развитието на България

Който желае да свърши нещо намира метод, който не желае – намира опрощение. Мисля, че към този момент няма обикновено мислещ човек, който да не счита, че прокуратурата в този си тип не е спънка за развиването на България. Това съобщи Виктория Василева от " ИТН " пред Българска национална телевизия.

„ Имаме доста ясни стъпки във връзка с правосъдната промяна. Целта е не просто да бъде махната една фигура, а да бъде изменен напълно моделът на работа на прокуратурата “, акцентира тя.

„ Искам да видя какви са тези причини на Специализирания съд, които да ни убедят, че си правят добре работата и би трябвало да останат “, добави Василева.

Във връзка със абсурда със покупко-продажбите на „ Булгаргаз “, Василева съобщи: „ В случая няма нищо сензационно. Това беше ПР процедура на опозицията. Подобни покупко-продажби са правени стотици пъти. По думите на проверяващите няма нищо укоримо по метода, по който са на правени тези покупко-продажби. Създаде се чувство, че се продаде голямо количество газ за стотици милиони. Продаденото количество е в границите на еднодневното ползване на „ Топлофикация-София “. Това са тръбни процедури на борса и няма по какъв начин нещо да остане прикрито “.

Народният представител от Има Такъв Народ разяснява и мораториума в енергетиката.

„ Важно е да се каже, че решавайки тези проблеми трябваше да бъде овладяно общественото напрежение. Сметките в действителност станаха непостижими. Хората ще усетят обезщетенията на сметките още през февруари. Започваме лека-полека да осъществявам ограниченията. КЕВР към този момент ще заседава в друг състав. Оттук насетне цените няма да се върнат в тези фрапантни равнища, в които бяхме привикнали да виждаме. По-важното е да намерим такива ограничения, че да създадем цената търпима за бизнеса и хората, до момента в който се намерят трайни решения. Конфликтът в Украйна също се отразява “, съобщи Василева.

„ В този бюджет се залага старт на промените. В него има заложени много обществени придобивки, с цел да помогне хората. Реформите би трябвало да са подплатени с доста добра законодателна стратегия. Ние сме заложили доста промени в съдружното си съглашение “, сподели още тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР