Който иска да живее в Европа, е длъжен да спазва

...
Който иска да живее в Европа, е длъжен да спазва
Коментари Харесай

Щом искаш в Европа, спазвай тукашните норми!

Който желае да живее в Европа, е задължен да съблюдава тукашните правила. А който желае напълно да се забулва, очевидно не желае да бъде част от европейския свят, написа Райнер Херман във ФАЦ.

Щом си решил да живееш в Европа, си задължен абсолютно да спазваш годните тук правила. Ето за какво е вярно решението на Европейския съд по човешките права, съгласно което възбраната на цялостното забулване на женското тяло не нарушава Европейската спогодба за правата на индивида. Един от основополагащите правила на Европа е равенството сред мъжа и дамата, различен подобен принцип утвърждава свободните контакти на жителите в общественото пространство. А всеки, който крие лицето си, дава с това знак на всички останали, че не желае да бъде част от тази общественост.

Тук въобще не важи аргументът, че дамите носели никаб по религиозни аргументи. Защото множеството дами в мюсюлманския свят носят не бурки, а най-обикновена кърпа. В нашия свят таман степента, в която една жена се забулва, е лакмус за желанието на мюсюлманите да се изолират. Всяка жена, която носи бурка, очевидно не желае да е част от този свят, тя се съпротивлява против интеграцията. Такива мюсюлмани даже не слушат личните си ислямски теолози. Защото дано да напомним, че тези теолози изискват от мюсюлманите абсолютно да съблюдават правото в приютилите ги страни.

Райнер Херман, „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ", Дойче Веле

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР