Кой в крайна сметка ще присъства на коронацията? Какви бижута

...
Кой в крайна сметка ще присъства на коронацията? Какви бижута
Коментари Харесай

С какво ще черпи Чарлз на коронацията

Кой в последна сметка ще участва на коронацията? Какви бижута ще избере за събитието Кейт Мидълтън? Как ще се държи принц Хари без брачната половинка си в близост? Това са все въпроси, които вълнуват всеки, който е в очакване на коронацията.
 Кой ще почете (и кой не) коронацията на Чарлз и Камила
Кой ще почете (и кой не) коронацията на Чарлз и Камила

Потвърдените посетители досега

Храна за размисъл обаче може да ни даде и рецептата, която тази седмица Бъкингамският замък показа на уеб страницата си и в формалните си профили в обществените медии. " Киш за коронацията " е формалното ядене на събитието.

То е определено персонално от крал Чарлз и кралицата-консорт Камила и съдържа в себе си маслено тесто в композиция с яйца, чедър, спанак, бакла и подправки. Дворецът предлага всички, които ще се включат в отбелязването на коронацията в уикенда на 6 май, да подготвят точно това ядене.

За мнозина предлагането се видя уместно поради това, че се подготвя със относително евтини артикули, които няма да обиден ненужно джоба на поданиците на монархията. За други кишът звучи като френско ядене, което не е изключително уместно за английски празник, разясняват CBS News.

При всички положения не пречи да хвърлим взор към рецептата, споделена на, и даже да я опитаме - въпреки всичко е сезонът на спанака.

За тестото ни би трябвало:
125 г брашно сол 25 г нарязано студено масло 25 г мас 2 с. л. мляко Или 250 г готово маслено тесто
За пълнежа ни би трябвало:
125 мл мляко 175 мл сметана 2 яйца 1 с. л. раздробен тарагон сол и пипер 100 г настърган чедър 180 г задушен и нарязан спанак 60 г варена бакла
Приготвяне:

Пресяваме брашното и солта в купа, прибавяме мазнините и омесваме до момента в който получим ронливо тесто. Добавяме лека-полека млякото, омесваме тестото, след което оставяме да почине в хладилника за 30 - 45 минути.

Набрашняваме леко работната повърхнина и разточваме тестото на кръг малко по-голям от горната част на формата и с дебелина към 5 мм. Прехвърляме тестото във формата и още веднъж оставяме за към 30 минути в хладилника.

Загряваме фурната на 190°C. Застиламе формата за сладкиши с хартия за печене, прибавяме зърна за печене и печем за 15 минути. След това понижаваме температурата на фурната до 160°C.

Разбиваме млякото, сметаната, яйцата, билките и подправките. Разпръсваме 1/2 от настърганото сирене върху тестото, от горната страна нареждаме нарязания спанак, бакла и билки, след което изсипваме течната примес. Ако е належащо, деликатно разбъркваме сместа, с цел да сме сигурни, че пълнежът е отмерено разпределен, само че внимаваме да не повредим тестото.

Поръсваме от горната страна останалото сирене. Поставяме във фурната и печем 20-25 минути, до момента в който стегне и стане леко златисто.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР