Кой ще носи лична отговорност за взетите решения за преодоляване

...
Кой ще носи лична отговорност за взетите решения за преодоляване
Коментари Харесай

Н. Марков: След дълго очакване се появи единственият смислен въпрос към господин Мутафчийски!

Кой ще носи персонална отговорност за взетите решения за превъзмогване на рецесията? След малко планиране, началникът на някакъв си щаб отговори трисмислено, че той не е този човек. Все отново е единствено един дребен и нищожен шеф, на едно малко и нищожно нещо като щаб - за какво да поема цялата отговорност!
И за какво ли!? Остава открит въпроса, кой тогава ще носи отговорност по наказателния закон, откакто тази отговорност е персонална, а не групова!? Май няма подобен. В България, практиката е виновността да носи убития. Цялата виновност. Никой различен. Никога.

Като заговорихме за виновност, дано да погледнем и обстоятелствата, пред които и боговете би трябвало да замълчат, само че у нас и това не се случва. Хоспитализираните с Ковид 19 през днешния ден са 281 индивида, от тях 40 са в интензивно поделение, което допускам се досещате какво значи. От самият щаб ви споделиха към този момент, че интубацията се брои за гибел, по тази причина дано не си вършим илюзии. При тези данни, смъртността в България е доста по-голяма даже от тази на Съединени американски щати, прегледано в процентно отношение. Към това уравнение да прибавим и, че за последните няколко дни, болестта се популяризира със скорост 300 индивида дневно, което си е жива пандемия видяно в вероятност. Това виждам аз.

На фона на тези изумителни данни и в разгара на върхова рецесия на Ковид болест у нас, някой /неизвестен за в този момент кой/ взема решение да анулира подхванатата стъпка за карантина и да разхлабва ограниченията! Когато нямаше такива тревожни данни - ограниченията се стягаха до спукване, в това число със закани от бойци с шмайзери, както се изрази нещото министър председател. Каква е логиката? Стягаш - когато няма тревожни данни и разхлабваш - в пика на болестта!?

Лично аз си изяснявам тези незаконни дейности /не се знае от кого/, като сляпо следване на дейностите предприемани в някои европейски страни и цялостната липса на витално нужна информация - какво в действителност се случва със здравето на българите. Според мен, всички изброявани от щаба му цифри, не значат нищо значимо за теоретичен метод към казуса, с изключение на мятане на пясък в очите на жителите, че въпреки всичко им споделят някакви цифри. Действия, доста наподобяващи всеобща кашпировска внушаемост! От към този момент минали времена.

У нас, обаче, нищо не е минало. В канализацията изтичат единствено милиард след милиард, които финансовия министър назовава обществено виновна политика. Ако осъждам по размера на главата му, може да има логичност в тези изказвания, само че като знам, че в нея няма нищо, с изключение на проекцията на господина пеевски, все едно нищо не съм чул. Достатъчно е да зная, че в случай че нуждая се от нещо, като се изключи сигурност и здраве, господин Пеевски и компания ще ми го дарят...

Защото са положителни.

Николай Марков

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР