Кой помни филма на Disney от 90-те Blank Check? След

...
Кой помни филма на Disney от 90-те Blank Check? След
Коментари Харесай

Тайната на милиардерите: Ето защо залагат на семпли визии, а не харчат пари за маркови дрехи

Кой помни кино лентата на Disney от 90-те Blank Check? След като е блъснато инцидентно от кола, едно момче получава празен чек, с цел да го попълни със сумата, която счита подобаваща за обезщетение. Той взема решение да вземе 1 млн. $ и за негова изненада банката му дава парите без въпроси. След това стартира да живее мечтания за него живот.

За страдание, тези 1 млн. $ не са безконечни и в един миг детето остава без пари. От тази история можем да получим значим урок, че даже най-голямото благосъстояние ще изчезне, в случай че не знаеш по какъв начин да се погрижиш за него.

Със сигурност най-влиятелните милиардери и милионери в света биха могли елементарно да харчат пари за скъпи облекла, само че не го вършат. Въпросът е за какво? Защото го признават за непотребен разход. В края на краищата, носенето на дизайнерски марки няма да способства за техния триумф или да усъвършенства работата им, предава порталът businessnovinite.bg.

Бил Гейтс харчи толкоз малко за облекла и аксесоари, че носи часовник Casio, който коства по-малко от 100 $. Това е нещо, което хора като Марк Зукърбърг и Уорън Бъфет също практикуват, както и Стив Джобс, който години наред носеше едни и същи маратонки New Balance.

Защо не харчат повече? Има доста неща, за които милиардерите не вършат разноски, тъй като схващат, че парите не са безконечни. Те знаят, че е нужна доста работа, с цел да натрупаш благосъстояние си и че има някои неща, които в действителност не са толкоз значими. Това не значи, че не могат да си разрешат разкош. Гейтс споделя пред Telegraph, че избира да харчи за пътувания.

И по този начин, какво би трябвало да извършите, с цел да наподобявате на милиардер? Марк Зукърбърг създава основите на един нов вид визия, напълвайки дрешника си с идентични сиви тениски. За това си действие той споделя, че опростява живота му, като му позволява да си спести едно решение по-малко заран и му разрешава да се концентрира върху работата си и нещата, които имат значение.

Бил Гейтс държи на функционалността и практичността, тъй че той се придържа към своите часовници Casio и обикновен външен тип на ризи с копчета, пуловери и панталони. Той научи от остарелия си другар Бъфет, че в действителност не се нуждае от доста, с цел да се обличате добре и да се чувствате комфортно или да останете работлив.

Ключът е в постоянството. Въпросът е да продължите да носите това, което към този момент притежавате, по разнообразни способи, с цел да извлечете повече благоприятни условия от дрешника си и да не губите пари. Много милиардери и милионери остават на върха частично, тъй като живеят елементарен живот (Хоакин Финикс носеше еднакъв костюм на всички церемонии по награждаването, на които беше номиниран за кино лентата " Жокера “).

Разбира се, скъпата риза е приятна доза разкош и може да повдигне настроението ви, само че в действителност нямате потребност от такава, с цел да напреднете в кариерата си или да добавите към персоналния си живот. И по този начин или другояче можете да намерите доста положителни варианти на рационални цени, с цел да управлявате по-добре парите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР