Кой обича гюзлемета? По-лесна рецепта от тази няма да намерите.

...
Кой обича гюзлемета? По-лесна рецепта от тази няма да намерите.
Коментари Харесай

Най-мързеливите гюзлемички за 20 минути

Кой обича гюзлемета? По-лесна рецепта от тази няма да намерите. Хем вкусно, хем елементарно

Необходими Продукти

● брашно - 1 пакет
● сирене - 300 г (не е задължително)
● олио
● сол
● вода - 1 ч.ч.
● масло - за намазване

Начин на подготвяне

В огромна купа добавяте две чаени чаши от брашното. Слагате щипка сол и малко олио в средата на купчинката брашно и разбърквате добре с лъжица. След това добавяте 1 чаена чаша топла вода и омесвате сместа до приемането на меко тесто.

След това разделяте тестото на дребни топчици и ги разточвате в добре завършени огромни кръгчета. Поръсвате половината от разточеното листо с натрошено сирене и покривате с другата половината от листото. След това с ръка притискате и дооформяте кръгчето.

Слагате към този момент готовата гюзлемичка в добре загрят тиган с малко олио на дъното. Когато се появят кафяви петънца, е подготвена за превръщане. Щом гюзлемичката е подготвена и от другата страна, я намажете с масло и е подготвена за сервиране.

Ако не разполагате със сирене или сте решили да не слагате, пропуснете частта със сиренето. Процесът е същият. Веднага откакто разточите топката тесто, тя е подготвена за печене. Когато кафевите петънца се появят и от двете страни, намажете я отново с масло и сервирайте.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР