Кой не обича плажните забавления и часовете, прекарани под лъчите

...
Кой не обича плажните забавления и часовете, прекарани под лъчите
Коментари Харесай

Лятна рутина за красота след плажа

Кой не обича плажните занимания и часовете, прекарани под лъчите на лятното слънце?

Кожата и косата ни, ето кой!

Да, всички обожаваме бронзовия тен и тези приятни къдрици, които се оформят с помощта на морската вода. Но истината е, че лятната почивка може да бъде доста стресираща за положението на кожата и косата ни. Ето за какво те имат потребност от специфична грижа всеки ден по време на почивката, а и по-късно. Вижте какво да не забравяте, когато се приберете от плажа:

Душ и овлажяване

След няколко пласта слънцезащитни артикули и солена вода, останали по кожата, е време за главно разчистване. Уверете се, че не употребявате душгел или сапун с парфюм, които имат спомагателен изсушаващ резултат върху кожата. Вместо това заложете на артикул с натурални съставки, по опция със наличие на естествени масла.

Ексфолиране през лятото? Ето от какво има потребност кожата ви

След душа следва подхранващ лосион – не пропускайте тази стъпка, защото тя е значима за “заключването ” на хидратацията в кожата. Ако тя е прекомерно сензитивна или суха по природа, можете да добавите към него кокосово или различен вид подхранващо масло.

 Лятна рутина за хубост след плажа

Внимание за краката

Разходката по плажа с боси крайници е освен релаксиращо прекарване, само че и страховит натурален пилинг! Докато сте на брега, на шезлонга или във водата, отделете време да обтриете краката си с влажен пясък, с цел да ексфолирате загрубелите зони и да се отървете от мъртвите кафези.

Следващата стъпка е когато се приберете вкъщи – още веднъж навлажняване. Ако я пропуснете, с целия този пясък, солена вода и слънце, рискувате краката ви да се трансфорат в призрачен сън, с който мъчно ще се справите скоро.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР