Кой не обича да си похапва вкусни солени и сладки

...
Кой не обича да си похапва вкусни солени и сладки
Коментари Харесай

Този домашен бакпулвер е повече от страхотен – всичко бухва за секунди

Кой не обича да си похапва вкусни солени и сладки произведения?! Знаем, че не се отразяват доста добре на фигурата, само че когато всичко е с мярка, няма проблем.

При изработката им се употребява бакпулвер. Това е онази магическа съставна част, с помощта на която всичко бухва за секунди, а крайният резултат са ефирни банички, тутманици, кексове и каквото друго се сетите.

Знаете ли, че можете сами да си приготвите бакпулвер вкъщи? При това освен ще спестите пари и в никакъв случай повече няма да ви се постанова да купувате от магазина, само че и ще сте сигурни, че печивата ще са меки и въздушни като облачета.

Как сами да си приготвим бакпулвер вкъщи?
3 са главните съставки, от които се нуждаете, в случай че желаете да си приготвите тази вълшебна примес. Заредете се с брашно, лимонена киселина на кристали елементарна сода за самун.
Ето и какви би трябвало да са точните пропорции:
• 12 ч.л. брашно;

• 5 ч.л. сода;
 Ако желаете печивата ви да са съвършени, разберете коя съставна част би трябвало да употребявате – СОДА или БАКПУЛВЕР! Ако желаете печивата ви да са съвършени, разберете коя съставна част би трябвало да употребявате – СОДА или БАКПУЛВЕР!
Печивата са едни от най-капризните блюда. Не всяка стопанка се заема с това да подготви баница, тутманик или различен сладкиш, за който сме...

• 3 ч.л. лимонтузу.

Смесете трите съставки и разбъркайте доста добре, тъй че да се получи еднородна примес. За предпочитане е да съхранявате в буркан с херметическо затваряне. Така ще сте сигурни, че няма да поемат от миризмите на останалите подправки в шкафа.

Ако не ви се намира на разположение брашно, което не имаме вяра, че може да се случи, бихте могли да ползвате и нишесте. Няма значение от типа му.

Гарантираме ви, че с този бакпулвер всеки един сладкиш ще се получи чудесно!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР