Кой не обича да си похапва вкусни и сочни кюфтенца,

...
Кой не обича да си похапва вкусни и сочни кюфтенца,
Коментари Харесай

4 грешки, които допускаме при готвенето на кюфтета

Кой не обича да си похапва вкусни и сочни кюфтенца, топящи се в устата?! Това ядене заема значимо място на българската софра и неслучайно домакините опитват, когато ги подготвят. Понякога обаче крайният резултат не е тъкмо това, което са очаквали.

Ако желаете всякога усетът на ястието да е неповторим и несравним, би трябвало да спазвате няколко правила. Някои от тях са известни на домакините, а други не. Вярваме, че ще са потребни най-много на прохождащите в занаята.
Ето какви са те: 1. Всеки път овкусявайте добре каймата; Рецепта за кюфтета с тиквички
Днес ще споделим с вас една доста забавна рецепта за кюфтета с тиквички, които да опитате вкъщи. Те стават за към час. Ще съумеете...
Прочети повече
Овкусяването на каймата е едно от най-важните неща, които не трябва да пропущаме, в случай че желаеме усетът на кюфтетата да е свръхестествен и запаметяващ се. Някои домакини вършат грешката да овкусят каймата, когато към този момент се оформили кюфтета или откакто ги изпържат. В подобен случай те няма по какъв начин да поемат от ароматите на подправките и да се овкусят по стремежи метод.
2. Винаги добавяйте течност към каймата;
Много е значимо към каймата да се добави някаква течност, с цел да се получи нужната мокрота. Това може да е яйце, примес от мляко и галета или друго. Ако пропуснете да го извършите, протеините, съдържащи се в месото, ще го накарат да се свие.
3. Не месете прекомерно дълго каймата;
Още едно предписание, към което е добре да се придържате, в случай че желаете вкусни кюфтенца на финала. Ако се улисате в месенето на каймата, рискувате най-после кюфтетата да се получат прекомерно меки.
4. Не оформяте добре кюфтетата. Това е рецептата за най-вкусните кюфтета, които сте опитвали
Продукти: 1 кг. кайма 3 бр. тиквички 1-2 бр. лук 3-4 филии хляб Пробвате ли тази рецепта за шницели от кайма, ще забравите за кюфт...
Прочети повече
Оформянето, колкото и нищожно да ви се коства, също съумява да повлияе на крайния резултат на храната. Ако са прекомерно сплескани, може да станат сухи. Перфектно завършените топчета може да останат сурови от вътрешната страна. Старайте се всички кюфтета да са с една и съща форма.

Време е да запретнете ръкави и да измайсторите ядене, за което по-късно всички да приказват. Спазвайте тези правила и ви подсигуряваме удовлетворение на самия край!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР