Кой не обича да похапва баница? Това е една от

...
Кой не обича да похапва баница? Това е една от
Коментари Харесай

ВЕДНАГА направете тази баница с 3 съставки и всички ще си оближете пръстите

Кой не обича да похапва баница? Това е една от обичаните храни на всеки българин. Съществуват безчет предписания за това тестено произведение, само че днешната изрично ще впечатли даже най-взискателните домакини.

Направата на сочната баничка е обвързана единствено с 3 продукта. Звучи удивително, само че почакайте да видите крайния резултат. Убедени сме, че една тава ще ви се стори прекомерно малко и ще желаете незабавно по-късно да повторите.
Най-вкусната баница единствено с 3 съставки
Ето кои са 3 – те продукта, които ще са ви нужни:

• Половин пакет кори за баница;

• 6 яйца;

• 1 литър кисело мляко.
Как да я приготвим?
Ако желаете баничката да стане в действителност пухкава и мекичка, ще ви е нужна тава, чиито диаметър е близо 30 см. В случай, че не ви се намира подобен размер, можете да удвоите продуктите и да ползвате по-голям съд.

Започнете с разбиването на яйцата. Консистенцията би трябвало да прилича гъст крем. Към тях прибавете киселото мляко и продължете да бъркате, до момента в който двете съставки не образуват хомогенна примес.

Междувременно намажете тавата с олио или масло, както предпочитате.

Разстелете върху тавата две от корите, като се стараете те да покриват цялата повърхнина, в това число и борда.
 Баница от остарял самун – тази рецепта се трансформира в цялостен ХИТ измежду домакините Баница от остарял самун – тази рецепта се трансформира в цялостен ХИТ измежду домакините
Тази баница от остарял самун е същинска вкусотия, която се подготвя за нула време и с шепа артикули. Тя напълно не е по-малко вкусна от тази...

След това нарежете на части нови 3 кори и започнете да ги потапяте в сместа. С тях сформирайте нов етаж и го покрийте с нови две сухи кори.

Това се повтаря, до момента в който продуктите не свършат. Накрая баницата се покрива със суха кора, която играе ролята на капаче.

Задължително печете в авансово загрята фурна на 200 градуса. Когато забележите, че цветът на тестеното прелъщение стартира да се трансформира и е към този момент златист, покрийте с фолио и печете за още 10 минути.

Сервирайте баничката с чаша домакински айрян и й се насладете. Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР