Кой не обича чийзкейк? Хрупкавият блат и неустоимата гладка текстура

...
Кой не обича чийзкейк? Хрупкавият блат и неустоимата гладка текстура
Коментари Харесай

Рецепта за ягодов чийзкейк без печене и без желатин

Кой не обича чийзкейк? Хрупкавият блат и неустоимата гладка текстура на крема са любимци на всички. Ако прибавим и малко сезонни ягоди, ще получите един необикновено апетитен десерт. Вижте тук по какъв начин да го приготвите вкъщи:
Нужни са ви:
За блата:
300 г елементарни бисквити
125 г масло
За крема:
250 г крема сирене
150 г заквасена сметана
100 г масло
150 г пудра захар
100 г бял шоколад 
300 г ягоди
Приготовление:
1/ Натрошете  бисквитите на трохи, благодарение на кухненски робот. Ако не разполагате с подобен - вземете плик, сложете бисквитите вътре и благодарение на точилка ще се натрошат за секунди.
2/ Смесете бисквитите с разтопеното масло за блата и притиснете добре във форма с падащо дъно. Оставете във фризера, покрито с торбичка, до момента в който приготвяте крема
3/ Вземете пресятата пудра захар и маслото, нарязано на кубчета, смесете ги и разбийте с миксер, до приемане на хомогенна примес
4/ Прибавете крема сиренето и заквасената сметана към захарта и маслото, разбийте за малко и разбъркайте добре всичко с шпатула.
5/ Извадете кръг формата от фризера с блата ви и сложете крема от горната страна. Добре да " изпуснете " формата ви върху плота (от няколко пръста височина), с цел да излязат възможни въздушни джобове, които са се образували като поставяте крема. Покрийте с домакинско фолио. Приберете в ледник за най-малко 6 часа. Маслото в крема е сурогат на желатина, тъй че сигурно ще се получи.
7/ Пасирайте ягодите, разтопете белият шоколад и ги смесете в купа. 
8/ След като чийзкейка ви се е стегнал добре, прибавете ягодите с бял шоколад, с цел да получите една прелестна заливка, която ще придаде и леко хрупкава консистенция на чийзкейка ви, тъй като би трябвало да върнете за изстудяване за още най-малко 1 час.
Финално, нарежете чийзкейка на части, гарнирайте с цяла ягода и филиз мента. Бон апети!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР