Кой може да откаже, когато го черпят с тортичка, особено

...
Кой може да откаже, когато го черпят с тортичка, особено
Коментари Харесай

Тортичка със сметана

Кой може да откаже, когато го черпят с тортичка, изключително в случай че е със сметана?

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● захар - 120 г
● брашно - 60 г
● какао - 30 г
● олио - 45 мл
● сладкарска сметана - 400 мл

Начин на подготвяне

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разрушават със щипка сол и захарта, на сняг. Добавят се яйцата едно по едно, като непрестанно се разбърква с миксера.

Брашното и какаото се смесват и на два пъти се прибавят в тестото, като към този момент се разбърква със силиконова лопатка -отдолу нагоре.

Така се резервира въздухът в тестото. Накрая на тънка струйка и по края се излива олиото. Внимателно се разбърква сместа, до момента в който олиото се поеме.

Приготвя се форма за торта с откопчващ кръг - 24 см. На дъното се слага хартия за печене, намаслява се на всички места. Изсипва се сместа във формата и се слага в авансово загрята фурна на 175 градуса.

Пече се 25-30 минути, без да се отваря фурната. Блатът се изважда от формата, откакто изстине изцяло. Разрязва се на 2 елементи.

Сметаната се разрушава до твърди връхчета.

Оформяне:

Единият блат се слага на подобаваща паница. Не се сиропира - блатовете стоят сочни! Сметаната се слага в пош и с него от края към центъра се вършат спираловидни линии. Може и с шпатула да разнесете крема - на мен по този начин ми е по-удобно.

След това с нож повърхността леко се изравнява. Поставя се другия блат и по същия метод се нанася крема, от горната страна и по борда.

Изравнява се още веднъж повърхноста и се шприцоват цветенца или други фигури. Украсява се по избор и на усет.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР