Кой лъже за размерите на престъпността-МВР или прокуратурата? Този въпрос

...
Кой лъже за размерите на престъпността-МВР или прокуратурата? Този въпрос
Коментари Харесай

Кой лъже за размерите на престъпността-МВР или прокуратурата?

Кой лъже за размерите на престъпността-МВР или прокуратурата? Този въпрос се постанова поради отчетливото разминаване в статистиката и изводите на двете ведомства.
До този миг шефът на Министерство на вътрешните работи в оставка Валентин Радев изрично заявяваше през тази и предходната година: „ Престъпността в страната намалява”. Главният прокурор Сотир Цацаров обаче не е на същото мнение. Според отчета на държавното обвиняване за 2017 година, показан през днешния ден в Народното събрание излиза, че с близо 3 на 100 са се нараснали закононарушенията в страната за последната година по отношение на 2016-а, като общият брой на записаните закононарушения е близо 107 хиляди.

Документът регистрира, че високите равнища на престъпност са свързани с бедността, обезлюдяването на дребните обитаеми места и високата вътрешна миграция към огромните градове.

Последният отчет на прокуратурата сочи още, че за предходната година разкриваемостта на закононарушенията е близо 44%, което е с близо четири на 100 по-малко по отношение на 2016-а.

Тук лъсва следващо разминаване с изводите на Валентин Радев. Той не спря да повтаря, че разкриваемостта се е повишила, а броят на записаните закононарушения са намалели.

Главният обвинител прикани за изменение в Наказателния кодекс за корупционни закононарушения в частния бранш, търсене на имунитет против свидетелстване за тежки закононарушения, СРС-та да могат да се употребяват и при следствие на закононарушения срещу финансовата, данъчната и осигурителната система и опцията за по-продължителното им използване единствено при проведени незаконни групи. От опозицията в лицето на Българска социалистическа партия гласоподаваха " въздържали се " по отчета на прокуратурата.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР