Кой е най-младият българин в международната организация за хора с

...
Кой е най-младият българин в международната организация за хора с
Коментари Харесай

Най-младият българин в „Менса“: 9-годишният Иво Кирков се научава да чете на две години

Кой е най-младият българин в интернационалната организация за хора с висок коефициент на просветеност „ Менса “? Това е 9-годишният Иво Кирков.

Всъщност Иво е едвам на две години и няколко месеца, когато стартира да се увлича от буквите. И се научава да чете.

Тя се възпитава в академична среда - татко ѝ работи като съветник в Националната здравна работа, а майка ѝ е докторант по математика

През годините ползите му се множат. След буквите идва ред на математика и ребусите. Разказва, че за пробата за „ Менса “ не се е готвил особено.

„ Минути мисля... дилемите бяха 25. Тестът беше доста елементарен единствено на предпоследната задача не бях сигурен и по способ на изключването, виждам, закривам и вземам решение, че не е „ А “. Решавам, че е отговора “, изяснява 9-годишният Иво Кирков.

Дейвид Бологан се занимава с бойни изкуства и свири на пиано

Иво влиза в клуба на най-умните със зашеметяващите 99 точки на теста, което е оптимален резултат. На триумфите му най-вече се зарадвали съученици и преподаватели в Италианския колеж.

„ Всичко, което е постигнал Ивчо е плод на неговите старания , аз съм безусловно уверена “, споделя класният началник на детето доктор Илияна Ермолина.

Зад гърба си Иво има и функции във филми и реклами.

Малкият Теди Хобс може да брои до 100 на шест разнообразни езика

„ И двете одобрявам, повече обаче математика, изкуството малко по-малко, само че и то ми харесва. За специалност още не съм решил, преди желаех академик да стана “, споделя още Иво.

Най-много обича да кара колело и да играе компютърни игри. В Менса се надява да срещне другари, с които да се провокират взаимно и да споделят любовта към математиката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР