Кой е казал, че магията не съществуваНеобходими Продукти● яйца -

...
Кой е казал, че магията не съществуваНеобходими Продукти● яйца -
Коментари Харесай

Магически шоколадов сладкиш с шоко трюфели

Кой е споделил, че магията не съществува

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● какао на прахуляк - 50 г (100% чисто)
● масло - 125 г
● захар - 160 г
● прясно мляко - 500 мл
● брашно - 80 - 90 г
● бакпулвер - 1 щипка
● сол - 1 щипка

За заливка


● сладкарска сметана - 200 мл течна
● масло - 25 г
● захар - 90 - 100 г
● шоколадови трюфели - 100 г (от тях се заделя и за украса)
● черен шоколад - 50 г (75% какао)

Начин на подготвяне

Отделете белтъците и жълтъците на яйцата. Белтъците разбийте на корав сняг с щипка сол - за съвършени резултати би трябвало да спазвате някои наложителни рекомендации: съдът, в който разбивате, да е идеално изсъхнал, приставките на миксера също, както и да няма нито капка от жълтъците при тях, по тази причина ги отделяйте деликатно. За температурата на белтъците - при мен се получава съвършено и с охладени, и с такива на стайна температура.

В обособен съд разбийте жълтъците със захарта и лъжичка леко топла вода до побеляване. Прибавете маслото - разтопено, само че не горещо и при непрекъснато разтрошаване добавяйте млякото, какаото и брашното, бакпулвера, пресявайки сухите съставки. Сместа става доста рядка и пръска при разбиването, само че това да не ви тревожи.

Прибавете пухкавите белтъци лека-полека с плавни въртеливи придвижвания, до момента в който се интегрират изцяло и сипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка. Изпечете в авансово загрята на 160 градуса фурна за 45 минути.

Щом извадите готовия сладкиш, оставете да се охлади и когато е съвсем леден, се заемете с шоколадовата заливка. Може да го нарежете на късчета, с цел да попие по-добре.

Загрейте на сдържан огън сметаната, захарта и маслото и прибавете трюфелите (заделете няколко за украса) и черния шоколад на късчета. Щом се разтопят, излейте горещата заливка върху сладкиша и оставете да си попие хубаво най-малко 2-3 часа.

Сладкишът става прелестен с доста нежна текстура и топящ се в устата заради това, че в него има доста малко брашно. От вида на невъзможните сладкиши е, при които при печене се отделят два пласта с друга текстура, тип и цвят, по тази причина и съм го нарекла вълшебен

Забележка: Ако не обичате прекомерно сладко, намалете малко количеството на захарта.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР