Кой е казал, че авокадото може да се използва само

...
Кой е казал, че авокадото може да се използва само
Коментари Харесай

Как да превърнем авокадото в средство за красота?

Кой е споделил, че авокадото може да се употребява единствено за гуакамоле? Всъщност това по този начин потребно растение може да бъде употребявано и в козметиката. Ще ви дадем хрумвания по какъв начин.

Можете да махате грима си благодарение на авокадо

Олиото от авокадо е хидратиращ артикул, помагащ да си махнете грима. Действието му е леко и въздейства извънредно благотворно на кожата!

Направете си серум за очи от авокадо

Известно е, че авокадото е богато на витамини А и Е и на положителни мазнини. Ето за какво серумът от авокадо би бил извънредно потребен за кожата на лицето ви.

Направете си маска за лице от авокадо

Съществуват разнообразни типове маски. Ние ще ви предложим да пробвате една, която е доста ефикасна.

Смесете половин узряло авокадо с 1 кафена лъжичка мед. Отбелязваме, че медът е прелестен ексфолиант и хидратира кожата. Оставете тази примес да псотои на лицето ви към 10 минути. Можете да добавите и банан към меда за още по-хидратиращ резултат.

Превърнете авокадото в скраб за тяло

Смесете половинка авокадо с кафяна лъжичка мед, супена лъжица зехтин и супена лъжица кафява захар. След това нанесете тази примес върху тялото си. След това кожата ви ще бъде доста мека.


Направете си еликсир за устни от авокадо

Запазете малко от скраба за тяло и прибавете към него капка ментово масло. Нанесете това върху устните и ще имате доста меки и чувствени устни.

Направете си маска за коса

Смесете авокадо със зехтин и нансете по дължината на косата, като избягвате корените. Ако имате пърхот, можете да добавите лимонен сок.

Авокадото може да се грижи и за вашия маникюр

Преди да се лакирате, е добре да минавате ноктите си с вътрешността на авокадото. Така ще имате здрави и нечупливи нокти.

Авокадото оказва помощ и на лицето

То ускорява производството на колаген и спомага кожата ни да наподобява по-млада.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР