Кой да знае, че веган тортите са толкова вкусни, опитайте,

...
Кой да знае, че веган тортите са толкова вкусни, опитайте,
Коментари Харесай

Веган бисквитена торта с желирани плодове

Кой да знае, че веган тортите са толкоз вкусни, пробвайте, в случай че не вярвате

Необходими Продукти

● нишесте - 2 пакетчета пудинг ванилия
● растително мляко - 1 л
● захар - 4 с.л.
● бисквити
● малинов мармалад
● банани
● киви
● портокали
● малини
● къпини
● агар агар - 1 ч.л.
● вода - 1/2 ч.ч.

Начин на подготвяне

В 100 мл от млякото се разтваря нишестето за пудинга дружно със захарта. Останалото мляко се поставя да заври и когато това стане, котлонът се понижа и при безредие последователно се прибавя сместа. Бъркането продължава, до момента в който се сгъсти задоволително.

Сваля се от котлона и стартира реденето на тортата.

Ако бисквитите са елементарни и прекомерно твърди за бисквитена торта, може авансово да се потапят в растително мляко или компот.

Слага се един ред бисквити и с черпак се разстила от пудинга. Разпределя се от горната страна от малиновия мармалад. Следва още веднъж ред бисквити, пудинг и мармалад. Продължава се по този начин до привършване на пудинга, като се приключва с ред бисквити и пудинг най-сетне.

Отгоре се украсява с плодовете.

За желирането на плодовете във водата се поставя агар-агарът и се разбърква, до момента в който се разтвори. Когато това стане, се поставя на котлона и се оставя да заври. След като заври, котлонът се понижа, може да се добави малко захар, и се разбърква, до момента в който се разтвори. Сваля се от котлона.

Когато леко изстине течността, с лъжица се поливат плодовете. Доста бързо стартира да стяга при изстиването, по тази причина не би трябвало да се чака прекомерно дълго.

Може да се полеят единствено плодовете и да им се получи желирана обвивка, когато стегне, или в случай че има задоволително от течността, по избор може да се постави всичката или повече от нея и да се получи цялостен желиран пласт с плодовете.

Когато тортата изстине задоволително, се поставя в хладилника да стегне изцяло.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР