Кой би помислил, че в такова просто нещо като всекидневния

...
Кой би помислил, че в такова просто нещо като всекидневния
Коментари Харесай

5 грешки, които правим всеки ден, когато си взимаме душ

Кой би помислил, че в такова просто нещо като всекидневния душ може да има място за неточности? В реалност има няколко правила, които са значими за здравето на кожата ни.

Ето по какъв начин ги нарушаваме.

1. Прекалено гореща вода

Горещата вода изсушава кожата и я кара да се лющи. Тя отмива прекалено много кожни мазнини и я оставя без отбрана. Също по този начин усилва притока на кръв, което постоянно води до зачервяване, възпаления и обриви.

2. Твърде дълготрайно къпане

Също като горещата вода, продължителният душ изсушава кожата прекомерно доста, което може да докара до обриви и сърбеж. Оптималната дълготрайност на всекидневния душ е към 10 минути.

3. Прекалено доста пенливи душ гелове и сапуни

Колкото повече е пяната, толкоз повече са незадълбочено дейните съставки в един душ гел. Това значи, че нарушавате защитния мастен пласт, което води до по-суха и грапава кожа. Освен това, в случай че антибактериалните миещи препарати не са ви предписани особено, е добре да не ги употребявате, още по-малко всеки ден.

4. Стари или мокри гъби

Мокрите гъби и тривки са идеална среда за отглеждане на бактерии и плесени, така че е значимо да ги сменяте най-малко един път месечно. Опитайте да употребявате хавлиена забрадка или ръкавица, която по-лесно се пере и суши. Не забравяйте да изсушавате гъбата след приложимост.

5. Прекален пламенно сушене

Подсушете тялото си с мека забрадка, оставяйки кожата леко влажна. Тогава използвайте обичания си крем (или кокосово масло) и кожата ви ще бъде гладка и здрава.

Източник: Bright Side
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР