Котките усещат болното място на собственика си и лягат върху

...
Котките усещат болното място на собственика си и лягат върху
Коментари Харесай

Как котките помагат на човек да се почувства по-добре?

Котките усещат болното място на притежателя си и лягат върху него. Мъркат, стоплят го и болката отшумява. В съществени обстановки котката може да остане с човек с часове. Според статистиката феновете на котки вървят на доктор 5 пъти по-рядко от тези, които нямат котки вкъщи.

Кога оказват помощ?

При сърдечно-съдови болести

Известни са доста истории за това по какъв начин котките са спасявали хора от инфаркти и хипертонични рецесии. Котките даже могат да предупредят за настъпването на тези рецесии.

Котката може да предотврати появяването на още един миокарден инфаркт. Човекът може да възстановява кръвното си налягане и пулса си, откакто погали котката за няколко минути.

При стомашно-чревни болести

Галенето на котка също е потребно за храносмилането. Котките с къса четина или без четина по предписание са по-добри при лекуване на болести на стомашно-чревния тракт и пикочната система.

При стрес и отмалялост

Котките могат да отстранен напрежението, умората, мигрената, да понижат напрежението, да възстановяват пулса. Котките с дълга четина са отлични психотерапевти – сибирски, ангорски, персийски, бирмански и норвежки. Помагат на хората да се борят с безсънието, раздразнителността, депресията.

Черните котки одобряват два пъти повече негативна сила от хората, в сравнение с котките с други цветове. Оранжевите котки обезпечават позитивна сила. Сивите тонизират силата ни. Белите котки са най-хубавите лечители.

За повишение на имунитета

Ако слушате мъркането на котката си всеки ден, на периодичност 4-16 Ghz, това ще има позитивен резултат върху имунитета. Учените допускат, че мъркането е еквивалент на ултразвуково лекуване, което форсира заздравяването на рани, растежа и укрепването на костите. Персийските котки са в положение да лекуват болки в ставите и признаци на остеохондроза.

За увеличение на продължителността на живота

Учени изследвали въздействието на котките върху продължителността на живота на техните притежатели и заключили, че хората, които са имали котки в домовете си през целия си живот, живеят приблизително с 10,3 години по-дълго от тези, които не са имали котки. Собствениците на котки имат по-добро кръвно налягане и по-нисък холестерол в кръвта.

Те са експерти по акупунктура

Котките могат да играят ролята на експерти по акупунктура, когато се катерят върху притежателя и мъркат, вкарват ноктите си и подтикват рефлексогенните зони, както при сеанс по акупунктура.

Котките са биоенергийни терапевти

Специалистите по биоенергетика считат, че котките са същински енергийни лечители. Според тях, в случай че котката седне на главата на притежателя, той най-вероятно има хипертония или главоболие. Ако четириногото седи на лопатката или на лявото рамо, това приказва за проблеми със сърцето. Котката ляга на кръста, в случай че “усеща ” бъбречни болести, на краката – в случай че притежателят страда от ниско кръвно налягане или чести настинки.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР