Котките се транспортират в самолети по-рядко от кучетата, но все

...
Котките се транспортират в самолети по-рядко от кучетата, но все
Коментари Харесай

Пътуване с котката в самолет - какво трябва да знаем?

Котките се транспортират в самолети по-рядко от кучетата, само че въпреки всичко се случва. Пътуването в аероплан с животно е виновна работа и подготовката би трябвало да стартира още преди закупуването на билети. Ще ви опишем по какъв начин да го извършите вярно.

Пътуване с котката в аероплан - какво би трябвало да знаем?

Резервирайте билети авансово

Резервациите би трябвало да бъдат направени най-малко 36 часа преди полета. Това е значимо: въздушният транспортьор би трябвало да дефинира броя на животните на борда. Най-добре е да закупите билети авансово, най-малко пет дни преди заминаването. Веднага след покупката би трябвало да се обадите на компанията и да изясните, че ще имате котка с вас, и в това време да разберете за условията за превозване. Колкото по-рано закупите билети, толкоз повече време имате за подготовка за пътешестване с котката.

Научете разпоредбите на самолетната компания

Повечето превозвачи разрешават най-много пет котки с разнообразни притежатели в кабината. Освен това всяко животно би трябвало да тежи не повече от 8 кг. Някои самолетни компании изискват да закупите обособен билет за вашия домакински любим, само че най-често просто вършат записка върху билета на пасажера. Не
Всичко за Вашата сватба
се нуждаете от билет за транспорт в багажното поделение: клетка с котка се издава като елементарен багаж.

 Клетка за пътешестване на котка

Обикновено при пътешестване със аероплан котките се транспортират в кабината: главното е да закупите транспортна клетка, която дава отговор на условията на самолетната компания. Обикновено регламентът се отнася до размера и. Разрешено е да летите в кабината с един притежател на две котки едновременно, в случай че общото им тегло е по-малко от 14 кг.

Подгответе ветеринарни документи

За вътрешни полети се нуждаете от ветеринарен паспорт на котката с маркировка за имунизация и ветеринарен документ формуляр. Тези документи се издават от ветеринарната клиника и е значимо да ги получите не по-късно от 30 дни преди заминаването. При пътешестване на коткат със аероплан в чужбина е нужен ветеринарен паспорт с маркировка за имунизация и уверение за чипиране. За чистокръвни котки е належащо уверение за развъдна стойност от фелинологичен клуб.

Не по-малко от 45-60 дни е належащо да се организира лекуване против котешки паразити и две седмици по-късно да се имунизират против бяс, котешка чума, хепатит и ентерит. Всички имунизации на котката би трябвало да бъдат направени не по-късно от 30 дни преди полета.


Всичко за Вашата сватба
Cat ID чипове могат да бъдат закупени във ветеринарни аптеки или онлайн магазини за домашни любимци. Основното е, че чипът има регистрационен номер в единната база данни на организацията за идентификация на животните - тази информация би трябвало да бъде изяснена с продавача. Котките се чипират във ветеринарната клиника и възобновяване от тази дребна интервенция лишава към седмица.

 Преди пътешестване на котка в аероплан

Подгответе клетката за превозване

Клетката освен би трябвало да дава отговор на условията на самолетната компания - вътре би трябвало да е комфортно за домашния любим. Лесно е да ревизирате това: котката би трябвало умерено да се изправи в нея в целия си растеж и да може да лежи в свободна позиция. Дъното и би трябвало да е водоустойчиво. Можете да поставите върху него специфична поставка или пелена с пълнител. Няколко дни преди полета би трябвало да запознаете котката с клетката: поставете я в центъра на стаята, поставете играчки или лакомства вътре. Котката би трябвало да разбере, че нищо не я заплашва вътре.

Не хранете директно преди тръгване

Колкото и да се тревожите за котката, не би трябвало да я храните даже два часа преди заминаването. В идеалния случай нахранете към шест часа
Всичко за Вашата сватба
преди полета. Това е значимо, тъй като във въздуха котката може да се разболее и да повърне. Съвет: в случай че летите с котка, пристигнете на летището минимум три, а даже и четири часа преди излитането е по-добре - ветеринарният надзор може да отнеме доста време.

Вижте още препоръки за безвредно пътешестване с котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg