Котките се транспортират в самолети по-рядко от кучетата, но все

...
Котките се транспортират в самолети по-рядко от кучетата, но все
Коментари Харесай

Пътуване с котката в самолет - какво трябва да знаем?

Котките се транспортират в самолети по-рядко от кучетата, само че въпреки всичко се случва. Пътуването в аероплан с животно е виновна работа и подготовката би трябвало да стартира още преди закупуването на билети. Ще ви опишем по какъв начин да го извършите вярно.

Пътуване с котката в аероплан - какво би трябвало да знаем?

Резервирайте билети авансово

Резервациите би трябвало да бъдат направени най-малко 36 часа преди полета. Това е значимо: въздушният транспортьор би трябвало да дефинира броя на животните на борда. Най-добре е да закупите билети авансово, най-малко пет дни преди заминаването. Веднага след покупката би трябвало да се обадите на компанията и да изясните, че ще имате котка с вас, и в това време да разберете за условията за превозване. Колкото по-рано закупите билети, толкоз повече време имате за подготовка за пътешестване с котката.

Научете разпоредбите на самолетната компания

Повечето превозвачи разрешават най-много пет котки с разнообразни притежатели в кабината. Освен това всяко животно би трябвало да тежи не повече от 8 кг. Някои самолетни компании изискват да закупите обособен билет за вашия домакински любим, само че най-често просто вършат записка върху билета на пасажера. Не се нуждаете от билет за транспорт в багажното поделение: клетка с котка се издава като елементарен багаж.

 Клетка за пътешестване на котка

Обикновено при пътешестване със аероплан котките се транспортират в кабината: главното е да закупите транспортна клетка, която дава отговор на условията на самолетната компания. Обикновено регламентът се отнася до размера и. Разрешено е да летите в кабината с един притежател на две котки едновременно, в случай че общото им тегло е по-малко от 14 кг.

Подгответе ветеринарни документи

За вътрешни полети се нуждаете от ветеринарен паспорт на котката с маркировка за имунизация и ветеринарен документ формуляр. Тези документи се издават от ветеринарната клиника и е значимо да ги получите не по-късно от 30 дни преди заминаването. При пътешестване на коткат със аероплан в чужбина е нужен ветеринарен паспорт с маркировка за имунизация и уверение за чипиране. За чистокръвни котки е належащо уверение за развъдна стойност от фелинологичен клуб.

Не по-малко от 45-60 дни е належащо да се организира лекуване против котешки паразити и две седмици по-късно да се имунизират против бяс, котешка чума, хепатит и ентерит. Всички имунизации на котката би трябвало да бъдат направени не по-късно от 30 дни преди полета.

Cat ID чипове могат да бъдат закупени във ветеринарни аптеки или онлайн магазини за домашни любимци. Основното е, че чипът има регистрационен номер в единната база данни на организацията за идентификация на животните - тази информация би трябвало да бъде изяснена с продавача. Котките се чипират във ветеринарната клиника и възобновяване от тази дребна интервенция лишава към седмица.

 Преди пътешестване на котка в аероплан

Подгответе клетката за превозване

Клетката освен би трябвало да дава отговор на условията на самолетната компания - вътре би трябвало да е комфортно за домашния любим. Лесно е да ревизирате това: котката би трябвало умерено да се изправи в нея в целия си растеж и да може да лежи в свободна позиция. Дъното и би трябвало да е водоустойчиво. Можете да поставите върху него специфична поставка или пелена с пълнител. Няколко дни преди полета би трябвало да запознаете котката с клетката: поставете я в центъра на стаята, поставете играчки или лакомства вътре. Котката би трябвало да разбере, че нищо не я заплашва вътре.

Не хранете директно преди тръгване

Колкото и да се тревожите за котката, не би трябвало да я храните даже два часа преди заминаването. В идеалния случай нахранете към шест часа преди полета. Това е значимо, тъй като във въздуха котката може да се разболее и да повърне. Съвет: в случай че летите с котка, пристигнете на летището минимум три, а даже и четири часа преди излитането е по-добре - ветеринарният надзор може да отнеме доста време.

Вижте още препоръки за безвредно пътешестване с котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР