Котките са сред най-загадъчните домашни любимци. Сложно е котешкото поведение.

...
Котките са сред най-загадъчните домашни любимци. Сложно е котешкото поведение.
Коментари Харесай

8 признака, че котката НЕ те обича

Котките са измежду най-загадъчните домашни любимци. Сложно е котешкото държание. Те постоянно се крият, странят от притежателя си и си имат собствен метод на живот.

Това кара някои стопани да се питат: Дали котката ме обича или по-скоро не ме харесва?

Имаме отговор на вашия въпрос. Ето 8 признака, че котката не ви обича.

1. Ушите на котката сочат обратно

Казват, че котешките уши имат собствен личен живот и в това има доста истина. Тяхната пъргавина и дарба да се движат без значение една от друга обезпечават към 30 мускула. Котешките уши реагират на всеки тон и... всяка страст.

Спокойната и щастлива котка има уши, ориентирани нагоре и леко наклонени напред. По време на лов, когато се изисква изключителна централизация, ушите на котката се " изправят ", с цел да чуват по-добре и да реагират по-бързо на звуци.

Обратно, когато котката се опасява или ядоса, ушите й са притиснати към главата. Същият инстикт поражда при стресови обстановки. Ето за какво, в случай че котката ви непрекъснато извива уши обратно, когато ви види, вие предизвиквате у нея отрицателни страсти. Или другояче казано, котката ви не ви обича доста.

2. Котката маха с опашка

Опашката на котката е барометър, по който е елементарно да разпознаете настроението на котката. Положителен сигнал за притежателя е опашката, държана отвесно нагоре и огъната като загадъчен знак.

Лош сигнал е опашка, която е хоризонтална. Този жест демонстрира, че котката се опасява от нещо и е недоверчива. Хоризонталната опашка също може да е знак, че котката е на път да нападна.

Същото се случва и с махането на опашка. При кучетата махането на опашка значи наслада и благополучие. За котките е по-трудно. Котка, която внезапно и мощно бие опашката си надясно и наляво, е ядосана и склонна към експанзия.

 8 признака, че котката НЕ те обича

Ако котката ви маха с опашка, когато минавате, би трябвало да признаете, че котката ви скрито ви ненавижда. Обратно, в случай че той подви опашка хоризонтално, когато ви види, знайте, че не заслужавате доверието му.

3. Козината на котката е настръхнала

Козината на котка в умерено въодушевление е гладка и лъскава. Същото, когато котката е щастлива или игрива. Настръхналата четина демонстрира, че котката е в отбранителна поза. На шията и опашката на животното се виждат повдигнати косми. Котките се пробват да наподобяват по-големи, с цел да изплашат евентуален зложелател и да избегнат борба.

Ако котката ви настръхне, когато се приближите до нея, доста евентуално е животното да се опасява от вас. Може би един път инцидентно сте бутнали котката с врата или сте стъпили на лапата й? Животното го запомни. Също по този начин е допустимо към момента да не сте спечелили доверието на вашия домакински любим.

4. Котката не ви поздравява

Прибирате се от работа и котката въобще не се интересува от вас? Не стои на врата и не чака да бъде погалена? Възможно е котката да не ви харесва. Търкането в стопанина е знак за приемане и доверие – по този начин поздравяват котките, обичащи стопаните си.

Възможно е също котката да не е задоволително привързана към вас. В този случай най-хубавото решение е да играете дружно и да позволите на котката да опознае вашата миризма. Протегнете се към нея и протегнете ръка. Има късмет котката първо да подуши ръката и по-късно да се потърка в нея.

5. Котката се пробва да ви нападна

 8 признака, че котката НЕ те обича

Радвате ли се, когато котката ви гледа втренчено в очите? Напразно. В това няма капка романтика. Не мислете, че това е знак, че котката ви обича. Когато котката прави зрителен контакт и зениците й се свиват, това значи, че животното е готово за офанзива и се усеща нестабилно във вашата компания.

Съвсем друго нещо е, когато котка ви гледа и мига с очи. В тази обстановка котката е спокойна и вашето наличие й доставя наслаждение.

6. Котката непрекъснато се крие

Всяка котка обича от време на време да спи на насаме място - в това няма нищо неприятно. Проблемът поражда, когато вашата котка прекарва по-голямата част от времето си на насаме място, бяга, когато се приберете от работа, и отива там всякога, когато ѝ обърнете внимание. Тази обстановка значи едно нещо: вашата котка не ви харесва и тя не желае вашата компания.

Имайте поради обаче, че криенето на вашата котка може да е признак на котешко заболяване. Може би вашата котка страда и по тази причина се крие. Тази мистерия би трябвало да бъде позволена от вашия ветеринарен доктор, който ще снеме здравна история и ще организира нужните проучвания.

7. Котката не желае да играе с вас

Котките са животни с голям ловджийски инстинкт - те обичат да ловуват плячка, даже неща като лазер или въдица. Понякога котката може да не желае да играе и това е обикновено. По-лошо е, в случай че обстановката се повтори и котката в никакъв случай не желае да играе с вас.

 8 признака, че котката НЕ те обича

Постоянната липса на интерес към игра с даден човек демонстрира отменяне на този човек. Това може да се забележи, в случай че котката играе с другите или играе сама, само че не желае да играе със притежателя.

Ако котката въобще не желае да играе и не е остаряла, коства си да се консултирате с ветеринарен доктор. Може би животното заобикаля игрите, тъй като е болно или засегнато. След възобновяване котката би трябвало да има повече предпочитание да играе.

8. Котката се радва единствено на другите

Някои котки са по-сдържани от други и заобикалят компанията. Други са типични " гальовни котки ", които на драго сърце ще седят в скута ви. Може да сте притежател на котка, която не харесва хората, само че има огромна възможност котката ви да обича другите повече от вас.

Ако вашата котка скача в скута на други хора, търка се в краката им, приема лакомства от тях и се радва да си играе с тях, тогава тя не е изцяло удовлетворена от вас. Можете да опитате да я подкупите с лакомства, само че на първо място би трябвало да помислите по какъв начин се е случило това!

По време на връзката си с вас е изцяло обикновено от време на време котката да прояви някои от посочените реакции на краткотрайно неспокойствие. Но в случай че забележите, че любимецът ви постоянно е неприятелски във ваше наличие, може да сте сигурни, че котката ви не ви обича. Възможно е вашето лично държание да е причина за това или вашата писана е травмирана от предходен неприятен опит с хора. Не се отчайвайте, а вижте по какъв начин котката да ви заобича.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР