Котките са смели и силни, но ако попитате ветеринари какви

...
Котките са смели и силни, но ако попитате ветеринари какви
Коментари Харесай

Какви опасности дебнат котката в дома ви?

Котките са смели и мощни, само че в случай че попитате ветеринари какви произшествия най-често стават с мъркащите любимци, ще разберете какъв брой доста рискове за котките в дома ви дебнат. Ветеринари от целия свят предизвестяват, че би трябвало да се преценявате с обстоятелството, че котката приема нещата в дома ви по метод, друг от вашия - да вземем за пример за нея пералнята е уютно местенце, където да се скрие.

Кои са най-големите рискове за котките?

Пералня

Всички котки обичат да спят в затворени пространства. Понякога може с удивление да откриете котката си в чанта, в долап, в пералня или в съдомиялна. Затваряйте добре пералнята си и я проверявайте, преди да я пуснете, тъй като писаната може да е влезнала и да се е скрила измежду облеклата. Няколко секунди в работеща пералня са задоволителни, с цел да получи котката съществени контузии и голям стрес, а всяка последваща секунда ще приближи котката до съдбовния край.

Врати

Вратите и мебелите също могат да съставляват заплаха за вашата котка. Всяка котка обича да лежи под касата на вратата, а също по този начин и да седи върху горния борд на вратата. Освен това не би трябвало да забравяте, че тези животинки са много бързи и могат да се шмугнат след вас и да се окажат затиснати от вратата, която сте затворили, без да се усетите, че любимката ви е зад вас.

Винаги когато затваряте врата в дома си, се огледайте добре за котката си, тъй като в случай че прищипете опашката ѝ, това може да се отрази на целия ѝ гръбначен дирек. Не са необичайност контузиите на главата, породени от затваряща се врата. И до момента в който огромните котки получават мощни контузии и счупвания, за дребните котенца затварящата се врата може да се окаже съдбовна.

 Ветерианри

Дивани

Сгъваемите дивани са доста рискови за котките, защото те обичат да влизат под тях, а без да забележите, че любимката ви е изпод, можете да сгънете дивана и да счупите костите ѝ. Когато седите на стол с колелца, постоянно проверявайте дали котката не е под него, тъй като можете да нараните лапите ѝ, до момента в който се придвижвате из къщата върху стола си.

Лекарства

Лекарствата, които са подобаващи за хора, могат да се окажат отровни за котката, по тази причина постоянно дръжте медикаментите надалеч от любимката си. Шумолящите опаковки притеглят котките, а с острите си зъби те могат да ги прегризат и да се отровят с медикаментите ви.

Опасни растения за котките

Писаните са луди по някоя цветя зеления хлорофитум да вземем за пример. Стайните растения също съставляват заплаха за котката вкъщи. Много хора считат, че котките могат да разграничат отровните растения от неотровните, само че това не е по този начин. След като купите стайно растение, проверете дали то не е рисково за котката и го преместете, в случай че се постанова.

Кабели

Електрическите кабели са рискови за котките, които доста обичат да ги дъвчат. Намажете с нещо неприятно за котката кабелите, с цел да ги предпазите от дъвчене, а котката си - от неприятности. Можете да ги намажете с люта чушка или оцет и котката няма да припари до тях, откакто ги опита един път.

Опасни храни за котки

Много котки обичат да вадят вкусни за тях останки от кофата за отпадък. Ако вашата котка е от тях, дръжте кофата надалеч от нея, с цел да не се наложи да бъде оперирана поради непознато тяло в стомаха. Друга заплаха са иглите, дребните играчки и конците.

Опасни предмети за котките

Малките кръгли предмети елементарно могат да излязат от организма на котката по натурален път. Но в случай че котката ви погълне изострен, дълъг или трошлив предмет, незабавно я заведете на ветеринар, с цел да бъде отхвърлен по действен път и любимката ви да бъде избавена.

Ако котката ви е глътнала конец и той стърчи от устата ѝ или от дупето ѝ, не го дърпайте, тъй като може да разкъсате част от храносмилателната ѝ система. Веднага откарайте любимката си на ветеринар.

Виж още: Обезопасяване на градината за котката

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР