Котките са много любопитни същества, които ценят собственото си пространство.

...
Котките са много любопитни същества, които ценят собственото си пространство.
Коментари Харесай

Кои са най-чувствителните породи котки

Котките са доста любопитни същества, които ценят личното си пространство. Често наподобяват като цялостна диаметралност на кучетата, тъй като са самостоятелни и даже някак отчуждени. Ако вашето коте не се любува на милувки, това не значи, че не прави оценка любовта ви.

Казвайки това, подсещаме, че всяка порода котки е неповторима в отношението си към стопанина, а котетата са толкоз разнородни по темперамент и държание каквито сме ние хората.

Съществуват избрани чувствителни породи котки, които обичат да се гушкат, да играят и жадуват за вниманието на индивида. Ако търсите тъкмо такава котка, вижте петте породи по-долу.

Сиамска котка

Тази добре позната порода котки обича да бъде център на внимание, привързана е към стопаните си и е извънредно търпелива с децата. Сиамските котки ще желаят да са край вас и да бъдат част от всичко, което вършиме, само че нормално са склонни да образуват мощна връзка с един член на фамилията.

В някои връзки наподобяват на кучетата в държанието си, да вземем за пример в случай че сте на открито, те ще чакат до прозореца и ще гледат по кое време се прибирате. По темперамент сиамските котки са доста любопитни и интелигентни и са в положение да поддържат връзка добре с хората.

Персийска котка

 Персийска котка

Тези чувствителни котки са доста известни със своята дълга, мека четина и преданост и обвързаност към индивида. Те обичат да водят спокоен метод на живот, който дава отговор на техния спокоен, гальовен темперамент и избират да стоят на затворено.

Персийците се гордеят с външния си тип, харесва им да бъдат поддържани, което също оказва помощ за създаване на връзка със притежателя. Не обичат шумната среда, обожават да ги галят, прегръщат и ценят времето си с членовете на фамилията.

Донски сфинкс

Най-необичайната, само че лоялна и сензитивна котка. Нейният безкосмен външен тип прави наложително да бъде гледана вкъщи, защото не се оправя добре с рискови температури - освен това, температурата би трябвало да тъкмо избрана и поддържане, с цел да й е комфортно. Тази порода обича вниманието от хората и се нуждае от човешка топлота и милувки, а също има предпочитание за игри време на време.

Рагдол

Може да са много огромни, само че са известни с това, че са най-спокойните котки и най-вече внимание копнеят за внимание. Те са известни със своята нежна, привързана природа и ще търпят съвсем всичко, в случай че това им подсигурява, че цялото внимание е за тях.

 Рагдол

Това е котките, които имат най-вече кучешки черти, що се отнася до контакт с хора, даже ще се провиснал умерено в ръцете ви – откъдето идва и името " парцалена кукла ". Склонни са да изследват, само че биха предпочели просто да следват притежателя си - ето за какво никога не са улични котки.

Екзотични късокосмести котки

С техния тип на плюшено мече, предан характер и гальовен темперамент, екзотичните късокосмести котки са превъзходен домакински любим. Изключително привързани към фамилията, постоянно избират да бъдат покрай вас и също по този начин поддържат връзка добре с други домашни любимци в семейството.

Те са по-игриви от своите персийски родственици и не одобряват прекомерно добре самотата, постоянно се разболяват, в случай че се усещат сами. Предпочитат да спят на дивана или да почиват на дъската на прозореца, вместо да тичат и скачат в близост, защото са доста нежни и отпуснати.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР